BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mecliste olağanüstü toplantı isteği!

Gezi Parkı eylemlerinin 11'inci gününde Meclis İnsan Hakları Komisyonu olağanüstü toplantıya çağrıldı!

Abone ol

İNTERNETHABER-COM- CHP İstanbul milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili Sezgin Tanrıkulu komisyonun olağanüstü toplanması için çağrı yaptı.

Yaşanan bu acı tablo karşısında İnsan Hakları Komisyonu’nun derhal toplanması ve Gezi Parkı olaylarının araştırılması için bir alt komisyon oluşturulmasını TBMM başkanlığından talep ettik.
Hukuk ve temel insan haklarının ayaklar alına alındığı Gezi Parkı olayları süresince provokatif üslubundan geri atmayan ve adeta yangına körükle gitmeyi özellikle tercih eden Sayın Başbakan’ın söylemi, Ortadoğu’daki diktatörlerden farksızlaştı.

Yurttaşları ayrıştıran ve bununla da kalmayıp karşı karşıya getirmeye çalışan bu tavrın çok vahim sonuçlar doğurabileceğinin farkındayız. Ancak belli ki Sayın Başbakan bu vahim sonuçları ya öngörebilecek durumda değil veya bunu özellikle arzuluyor.

30 Mayıs’tan bu yana sivil yurttaşlara uygulanan zulmün hukuk sınırları içinde bir bedeli olmalı. Polise orantısız güç kullanma emri verenler başta olmak üzere bu olayları tetikleyen tüm kamu görevlilerinin, mülki amirliklerinin kapsamlı bir soruşturmadan geçirilmesi gerekiyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun olağanüstü toplanarak oluşturacağı alt komisyonun ivedilikle hazırlayacağı bir rapor, bu soruşturmalar açısından aydınlatıcı olacaktır.

Bu vesileyle CHP olarak TBMM Başkanlığı’na yaptığımız başvuruya verilecek yanıta ve İnsan Hakları Komisyonu’nun tutumuna tüm kamuoyunun dikkatini çeker,