BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

ODTÜ'lü öğrenciler 9. kez edebiyat dedi

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi'nin aksatmadan her yıl düzenlenen “Edebiyat Günü”nün dokuzuncusu yapılıyor.

Abone ol

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi’nin 2005 yılından beri aksatmadan sürdürdüğü, öğrencileri edebiyatımızın yaşayan ustaları ile buluşturmak, okuma uğraşını zevkli kılmak amacıyla düzenlediği “Edebiyat Günü”nün dokuzuncusu, 7 Haziran 2013 Cuma günü gerçekleştirildi.

Bu yılki etkinliğin konuk yazarları Ahmet Büke, Faruk Duman, Haydar Ergülen, Işıl Özgentürk, Mehmet Saçlıoğlu, Yıldırım B. Doğan ve Yılmaz Karakoyunlu'ydu

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, 11.50’de başladı ve bir şenlik havasında devam etti.

edebiyatgunleri2.jpg

Edebiyat Günü programının ilk bölümünde, tüm yazarlarla öğrencilerin buluştuğu bir panel ortamı oluşturuldu. Panelde yazarlar, öğrencilerle, çeşitli sorular çerçevesinde “edebiyatla hayat bulma”nın ve “edebiyatla var olma”nın inceliklerini/kazanımlarını paylaştılar. Programın ikinci bölümünde, her yazar, kendisi için özel olarak hazırlanmış sınıfta, öğrencilerle söyleşilerde bulundu. Son oturumda yazarlar, genç okurları için kitaplarını imzaladılar.

“Yaşayan” edebiyatın temsilcileriyle buluşup onlara sorular sordukları etkinlikte öğrenciler, merak ettiklerinin yanıtlarını bulmanın ayrıcalığını yaşadılar. Öğrencilerden yoğun ilgi gören konuklar da yeni ve genç okurlarıyla tanışmanın mutluluğunu tattılar.

edebiyatgunleri.jpg

Programda aynı zamanda lise öğrencileri arasında düzenlenen “ben de YAZARım Öykü Yarışması”nın ödül törenine de yer verildi. Birinci olan öğrenci Gizem Naz Görmez’e ödülünü ünlü yazar Yılmaz Karakoyunlu verdi.

Yaşayan ustalarla buluşturarak öğrencilere canlı bir edebiyat ortamı sunan Edebiyat Günü’nün, 2005’ten bu yana konuğu olan yazar ve şairler arasında şu isimler var:

Adnan Binyazar, Ahmet Özer, Ahmet Ümit, Akgün Akova, Ali Cengizkan, Alpay Kabacalı, Ayşe Kilimci, Ayşe Kulin, Ayşe Sarısayın, Behçet Çelik, Buket Uzuner, Burhan Günel, Celil Oker, Cemil Kavukçu, Cihan Demirci, Feridun Andaç, Feyza Hepçilingirler, Füruzan, Handan Gökçek, Hasan Ali Toptaş, Haydar Ergülen, Işıl Özgentürk, İnci Aral, Mahmut Makal, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Melek Özlem Sezer, Mustafa Balbay, Muzaffer İzgü, Müge İplikçi, Nedret Gürcan, Nihal Yeğinobalı, Nursel Duruel, Osman Şahin, Öner Yağcı, Özcan Karabulut, Refik Durbaş, Roni Margulies, Selma Fındıklı, Semih Gümüş, Sibel Türker, Tarık Günersel, Yeşim Ağaoğlu, Zehra İpşiroğlu, Zeynep Aliye ve Zeynep Oral.