BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.421,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın sağ kolu böyle konuştu

Topçu Kışlası projesinden geri adım atmayan Başbakan Erdoğan, bundan sonra ne yapacak? Erdoğan'ın sağ kolu Yalçın Akdoğan anlatıyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Akdoğan, Erdoğan'ı eleştirenlere "hodri meydan" dedi.

Başbakan Erdoğan'a yakın isimlerden AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde "Erdoğan'ın karakteri ve büyük dönüşüm" başlıklı yazısında eleştirilere cevap verdi. Akdoğan'ın Erdoğan'ın söylemlerini ve iktidarda yaptıklarını sıraladığı yazısı, Erdoğan'ın bildiği yoldan geri dönmeyeceğinin sinyali olarak okundu.

YENİ 28 ŞUBAT

Olaylarla birlikte Erdoğan'a imaj çizilmek istendiğini savunan Akdoğan, kaolisyonu bu sözlerle anlattı:

"Erdoğan’a bir imaj üretilmeye çalışılıyor. Bu konsorsiyumun içinde ona ders vermek isteyenler de var onu yok etmek isteyenler de... Onun Cumhurbaşkanı olmasını istemeyenler de var, AK Parti’nin silinip gitmesini isteyenler de..."

CEMAATE SİTEM Mİ?

Ulusalcı cephenin yeni 28 Şubat modeline liberal, demokrat, muhafazakar bazı çevrelerin farklı gerekçelerle alet olmasına üzülen Akdoğan, Erdoğan için çizilen büyük resmin ayrıntılarını yazdı.

BATI "ERDOĞAN TİPİ" LİDERLİKTEN RAHATSIZ

Uluslararası güç odaklarının ‘Erdoğan tipi liderlik’ten rahatsız göründüğünü belirttiği yazısında Akdoğan, Erdoğan'ın nasıl bir yol izlediğini anlattı:

"Bir yanda batıyla ciddi işbirliği geliştiren ama diğer yanda batıyı sorgulamaktan çekinmeyen bir anlayış... Hem dost kalan hem de ‘acı konuşmaktan’ çekinmeyen bir yaklaşım...Sırt dönmeyen ama yörüngeye girip uydu da olmayan bir duruş... Batı, böyle bir duruşa ve liderliğe alışık değil. AB’ye girmek için en büyük mücadeleyi ve dönüşümü ortaya koyan, ama AB’nin çifte standardını ve iki yüzlülüğünü haykırmaktan da çekinmeyen bir tavır...BM’nin kararlarını ve karar alma mekanizmasını eleştiren ama çok büyük bir destekle BM’ye geçici üye seçilebilen bir ülke... Antisemitizmi insanlık suçu sayan ama İsrail’in cinayetlerine eyvallah etmeyen bir anlayış... "

HEP ALTTAN ALSIN AMA

Sistemin normalleştikçe mahalle baskısı itirazıyla atılan adımların önünün kesildiğini savunan Akdoğan, Erdoğan için  "Hep kucaklasın, hep sineye çeksin, hep empati yapsın, hep alttan alsın ama hiç eleştirmesin, hiç sorgulamasın, hiç dik durmasın" denildiği anlattı.

DİKLEŞMEDEN DİK DURACAK

Erdoğan'a 10 yıl önce daha fazla eleştiri yöneltildiğine dikkat çeken Akdoğan, Erdoğan’ın omurgalı ve özgüven sahibi lider olduğu için Türkiye'nin dönüştüğünü ifade etti.

Başkalarını kalıplarına girmediğini için Erdoğan'ın hedef tahtasına konulduğunu yazan Akdoğan, yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

“İşimizi gördük, şimdi bu karakteri ezelim ki kendi kontrolümüze alalım” diye düşünen varsa fena halde yanılır. Büyük kitlelerin demokrasi enerjisini hayata geçiren bu liderdir, bu karakterdir. Erdoğan kendisine yönelik eleştirileri nazara aldığı, halkın hissiyatına ve tepkisine pozitif karşılık verdiği için partisini yüzde 50’lere taşıyabildi. Bugün özellikle dost kalemlerden gelen eleştirileri de elbette sağduyulu bir şekilde dikkate alacaktır. Ancak Erdoğan’ın üslubundan değil siyasi varlığından rahatsız olanlara eyvallah edecek de değiliz."