BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şu Çılgın Türkler tiyatroda

Turgut Özakman'ın satış rekorları kıran kitabı ''Şu Çılgın Türkler'' tiyatro oyunu oldu

Abone ol

Turgut Özakman'ın satış rekorları kıran kitabı ''Şu Çılgın Türkler'', eğitim kurumları, dernekler ve amatör tiyatro toplulukları için oyunlaştırıldı.

Milli mücadeleyi konu alan ve Ekim ayı itibariyle 338. baskısı gerçekleştirilen kitap, yazarı Özakman tarafından oyunlaştırılarak, Bilgi Yayınevi'nden satışa sunuldu. İlköğretim okulları, lise, kolej, meslek okulları ile diğer eğitim kurumları, üniversiteler, dernekler ve amatör tiyatrolar için hazırlanan eser, teknik olanakları kısıtlı sahnelerde de sergilenebilecek şekilde kurgulandı ve metne, sahneleyeceklere yardımcı olacak açıklama, tavsiye ve uyarılar eklendi. Ayrıca sınıf içinde okuma tiyatrosu olarak da yararlanılabilecek şekilde hazırlanan 80 sayfalık oyun versiyonu, 7 YTL'dan satılıyor.

-GURUR VE İBRET VERİCİ BİR DESTAN-

Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği ''Şu Çılgın Türkler'' romanı, ''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılıyor.

Oyunlaştırılarak da satışa sunulan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri, 747 sayfa.