BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.414,96
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet her derde ÇARE

Modern çağın en önemli mecrası konumundaki internetin marifetleri bitmiyor

Abone ol

Modern çağın en önemli mecrası konumundaki internet, kitlelere ulaşmada yaşanan sıkıntılara çözüm getiriyor.

İzmir'de ''Çare'' adıyla 1993 yılında kurulan pop rock grubu da müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmada karşılaştığı sorunları internet üzerinden gerçekleştirdiği canlı konserlerle aşıyor. Murat Şimşek (akustik ve elektrik gitar), Özgür Akça (klavye) ve Serhat Doğan'dan (bas gitar) kurulu Türk pop rock grubu Çare, 1993 yılında çıktığı müzik yolculuğunda, Türk müziğine yeni bir soluk getirmesinin yanı sıra dinleyiciye ulaşma noktasında Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiği uygulamayla da dikkatleri çekiyor.

Çalışmalarını 10 yılı aşkın bir süre Bornova'daki barlarda canlı müzik yaparak sürdüren grup, 2004 yılında başladığı albüm çalışmalarını tamamlayarak ilk albümleri olan ''Bana Beni Sorma'' ile müzik piyasasına giriş yaptı. Albümlerinde, biri daha önce Ajda Pekkan tarafından seslendirilen ''Bir Günah Gibi'' adlı şarkının farklı yorumlaması olmak üzere söz ve müzikleri tamamen kendilerine ait 11 parçaya yer veren grup, bugünlerde albümlerinin tanıtımı için çalışıyor.

-İNTERNETTEN CANLI YAYIN-

Müziklerini daha fazla dinleyiciye duyurmak isteyen grup, bu noktada yaşadıkları güçlükleri aşmanın yolunu, bir çok insan gibi kendi günlük yaşamlarının da ayrılmaz parçası olan internette buldu. Grup, internette kurdukları ve '' www.grupcare.com '' adresinden ulaşılabilen web sitelerinde hem gruplarının tanıtımını yapıyor, hem de her hafta pazartesi ve çarşamba günleri gerçekleştirdikleri canlı konser yayınıyla müziklerini doğrudan dinleyicilerine ulaştırıyor. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan internetten canlı konser uygulamasında, dinleyicilerine kendi parçalarını seslendiren grup, canlı yayın sırasında dinleyicileriyle internet üzerinden yazışarak, onların isteklerine de anında cevap veriyor.

-HER YAYINDA 800 KİŞİYE ULAŞIYORLAR-

Grup üyeleri Murat Şimşek, Özgür Akça ve Serhat Doğan, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, her hafta pazartesi ve çarşamba günleri saat 16.00-17.00 saatleri arasında internetten gerçekleştirdikleri konser yayınlarıyla her seferinde 800 civarında on-line izleyici kitlesine ulaştıklarını söyledi. Bu rakamın aslında çok daha yüksek düzeyde olabileceğini, ancak yayınlarını bir kişisel bilgisayar, internet bağlantısı ve web cam kullanarak en basit şekilde gerçekleştirmeleri nedeniyle on-line erişim kapasitesiyle sınırlı olduklarını belirten grup üyeleri, yayınlarının gördüğü ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Yayınlarının içeriği hakkında bilgi veren Serhat Şimşek, internet yayını sayesinde çok daha büyük kitleye ulaşma olanağı bulduklarını belirterek, yayınlarda sevenlerine çok keyifli program sunduklarını dile getirdi. Yayın sırasında, hem kendi parçalarını hem de izleyicilerden gelen istekler doğrultusunda diğer sanatçıların parçalarını seslendirdikleri anlatan Şimşek, aynı zamanda internet tabanlı iletişim programı aracılığıyla izleyicileri de programlarına ortak ettiklerini, onlardan gelen mesajları ve görüntüleri yayınladıklarını kaydetti.