BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan canlı yayında şok Demirel sözleri!

AK Parti MKYK üyesi Süleyman Soylu, CNNTürk'te katıldığı canlı yayında Süleyman Demirel hakkında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever'le Aykırı Sorular programına konuk olan eski Demokrat Parti Başkanı yeni AK Parti MKYK üyesi Süleyman Soylu, yeni partisi ve merkez sağ siyasetle ilgili açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'nun en çok dikkat çeken söylemi ise Süleyman Demirel hakkında oldu. Demirel'i siyaseti bıraktıktan sonra ülke meseleleriyle ilgilenmemekle suçlayan Soylu, siyasi duruş olarak ondan etkilendiğini itiraf etti.

Süleyman Soylu ve Enver Aysever'in aralarında geçen o diyalog;

"Demirel akil bir adam değil , Demirel'le siyasi bütünlüğüm yok, içimde Demirel ile ilgili güzel bir şey yok" bunlar sizin sözünüz mü?

Yarısı benim yarısı değil... İkinci bölümü benim sözlerim... 1965-1971 Türkiye'nin önemli bir dönemidir. Ekonomik sıçrama açısından. Ama üç idam ve darbe demokratik açısından sıçrama hakkı bırakmamıştır. Biz burdan çıkıcağız siz neden buraya geldiniz diye bize işkence yapacaksınız bir daha da buraya kimse gelmez. Mesela AK Parti kongrede Başbakan Erdoğan 9 kez Menderes vurgusu yaptı. 

Demirel akil bir adam değil mi diyorsunuz?

Hayır öyle bir şey demiyorum...

Siyasi geninizde Demirel yok mu peki?

Aslında var samimi olarak var. Benim siyasi genlerim oluştuğunda 1983 ve 1987'ydi yani Türkiye'de yasakların olduğu dönem. 1986'da Bafra Meydanı'nda miting var. Mitingte sayın Demire,l Hz. Ömer, Hz. Muhammed, Hz. Ali'den bahsederek emanetin eline teslim edilmesini söylemiştir. Yasakların yanlış olduğunu söylemiştir. Bende öyle düşünüyorum.

Demirel'le siyasetin bütünlüğüm yok demekle ne demek istediniz?

"İçinizde Demirel'le ilgili bir şey var mı?" dediniz. Hayır içimde Demirel'le ilgili bir şey yok...