BIST 10.180
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,55
HABER /  DÜNYA

Rusya ve ABD'den Türk jeti yalanlaması

Türk pilotları Suriye sağ yakalayıp öldürdü iddiasına hem Rusya'dan hem de ABD'den yalanlama geldi.

Abone ol
Rusya, Merkezi Dubai'de bulunan El Arabiya, Beşşar Esad'ın makamından çıktığı iddia edilen iki gizli belgeyle ilgili haberi yalanladı. Haberi saçmalık olarak nitelendiren Rusya, habere yer veren medya kuruluşlarına etik kuralları hatırlattı.

Suudi Arabistan tarafından finansa edilen El Arabiya televizyonu, geçtiğimiz hafta iki gizli belgeyi yayınlamış ve belgelerde Rusya'nın emriyle sağ olarak yakalanan Türk pilotların öldürüldüğünü açıklamıştı.

1.20121002102124.jpg
SAÇMALIK

Türkiye kadar dünya basınında da büyük yankı uyandıran haberle ilgili Rusya bir açıklama yaptı ve yayınlanan haberi saçmalık olarak nitelendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, haberde yer alan tüm iddiaların hayal ürünü ve yalan olduğu kaydedilirken, belgelerin istihbarat yalanlarıyla gerçek gibi gösterilmeye çalışıldığı belirtildi.  Rusya, kendi ülkeleriyle ilgili haberlerin Arap basını tarafından çarpıltıldığını söylerken, bu habere yer veren medya kuruluşlarına etik kuralları hatırlatıldı.

ABD : BÜYÜK BİR KOMPLO GİBİ

El Arabiya kanalının yayınladığı şok belgelerle ilgili Beyaz Saray'dan gelen açıklama da dikkat çekici oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, El Arabiya televizyonunun, Akdeniz'de düşürülen Türk keşif uçağındaki iki pilotun ölümüne yönelik iddiasına ilişkin, "Büyük bir komplo teorisi gibi görünüyor"dedi.

Nuland'a, günlük basın brifinginde bir gazeteci, El Arabiya'nın iddiasını sordu.

Sözcü Nuland, soruya, ''Bizim kanallarımızda hiç bu yönde bilgiler görmedim. Büyük bir komplo teorisi gibi görünüyor'' yanıtını verdi.