BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de engelliler sustu pankartlar konuştu

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Şişli Belediyesi, engellilerin katıldığı bir yürüyüş düzenledi.

Abone ol

Şişli Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Tüm Engelliler Derneği, Şişli Engelli Dernekleri Platformu, Şişli Bedensel Engelliler Derneği, Şişli İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği’nin aralarında bulunduğu çok sayıda engelli yurttaş katıldı.

Üzerinde “Biz susuyoruz, pankartlarımız konuşsun” yazılı pankartlar ile Cevahir Alışveriş Merkezi’ne doğru yürüyen engelli yurttaşlar ve yakınları, yürüyüşün sonunda engellilerin sorunlarını dile getirdiler.

ENGELLİLERLE BİREBİR İLGİLENİYORUZ

Şişli Belediyesi Başkan Danışmanı Kahraman Eroğlu yerel yönetim olarak engelli yurttaşların sorunları ile birebir ilgilendiklerini söyleyerek, “Bundan 4 sene evvel down sendromlu çocuklarımızın toplumsal hayat ile bütünleşmeleri için bölgemizde Down Cafe açtık. Alzheimer hastası yurttaşlarımızın günlük olarak kalabilecekleri Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ni hayata geçirdik. Her mahallemizde engelli danışma merkezlerimiz var. Bunun yanısıra tüm okullarımızı bedensel, işitme, görme ve konuşma engellilerin yararlanabilecekleri şekilde düzenledik. Şişli Belediyesi olarak her zaman engelli yurttaşlarımızın yanındayız. ” dedi.

engelli.20141204115121.jpg