BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de aileler için sosyal proje

Ailenin gelişimine değer katacak proje Şişli Belediyesi'nin de katkılarıyla start verildi.

Abone ol

“Bilinçli anne demek çocuğuna sevgisini koşulsuz ve filtresiz verendir.” şiarıyla başlatılan ve annelere çocuk gelişimi ile ilgili önemli bilgileri uzmanlar öncülüğünde veren proje şimdi Şişli'de.

S KONSEPT AKADEMİ’nin İstanbul ili içerisinde 8 ilçede hayata geçirdiği Bilinçli Anneler Okulu projesi, Şişli Belediyesinin güçlü katkı ve destekleri ile 14.10.2014 tarihinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan Bilgilendirme ve tanıtım toplantısıyla startını verdi.

AİLENİN GELİŞİMİNE DEĞER KATACAK

Toplantıya Şişli ilçesindeki 104 okulun Rehber öğretmenleri ve Okul müdürleri katıldı.
Şişli İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Ertan DEMİRTAŞ: Bu proje ile beraber annelerimizin çocukları ile iletişimde daha duyarlı olacağını, dolayısıyla okula gelen öğrencilerimizin bu farkındalık ile daha başarılı bir eğitim yılı geçirebileceğini beyan etti. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu konuşmasında; Şişli belediyesinin sosyal projelerde her zaman daha atak ve daha özgün çalışmalarla halkın önünde olduğunu, belediyeciliğin şehrin alt ve üst yapısının iyileştirilmesinin yanı sıra evin içindeki kişilerin sosyal haklarının korunmasına da destek vermekle olacağını, bu anlamda bu proje ile beraber ailenin gelişimine çok büyük bir artı değer katacağını ifade ettiler.

Projenin kurucusu ve Uzman Psikoterapist/Pedagog Soner Koşan proje tanıtımında projenin dört önemli aşamasına dikkat çekti:
“Bilinçli Anneler Okulu Projesi bir toplumsal sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje bugün burada 10.000’den fazla şişli vatandaşına ulaşırken hedefimiz seneye tüm İstanbul’da ve hatta Türkiye’nin bir çok ilinde bu projeyi geliştirmek.”

Projenin önemli dört aşaması mevcuttur.

1) 1982’den beri Türkiye’de pedagoji bölümü kapatıldığından Türkiye’de ben pedagogum diyen bir kişinin en az 50 yaş ve üstü olması gerekir ve aynı zamanda okullarda yeterli sayıda Rehber öğretmenimizin olmaması çocukların ve ergenlerin gelişimlerinde doğru müdahalenin ve yaklaşımının yeterli olmaması anlamına gelmektedir. Bu proje ile birlikte okullara Uzman Psikologlarımızı gönderiyoruz.

2) Eğitimler salt seminer tarzında değil herkesin anlayacağı, algılayacağı interaktif şekilde yapıldığından; anneler çocukları ile yaşadığı aktüel ve kronik sorunları rahatlıkla uzmanlara sorabilecek, aynı zamanda daha fazla anneye ulaşabilmek için uzmanlarımız sosyal medya üzerinden haftada bir annelerin sorularını cevaplayacak.

3) Ekonomik durumu kötü olan ve dezavantajlı annelere ve çocuklara (Aile içi şiddete, tacize uğramış, yetim, öksüz çocuklara, madde ve internet bağımlılığı, davranış bozukluğu sergileyen çocuklara) belirli kontenjan çerçevesinde aile danışmanlık seansları düzenlenecek.

4) İlçede çalışan Rehber öğretmenlerimize üniversite onaylı Aile Danışmanlık Eğitimi verilecek.

Bu sosyal sorumluluk projesi ile beraber;

• Annelerin doğru bildiği yanlışlar düzeltilecek,
• Anneler yalnız olmadıklarını fark edecek,
• çocuklar karşılaştıkları sorunları uzman desteği ile çözebilecek,
• Danışmanlık alınacak ve Rehber öğretmenlerimiz mesleki eğitim alarak okullarda daha efektif çalışabilecekler.

Görüldüğü gibi bu proje salt annelere değil, çocukların gelişimini sağlayan tüm evrelere ve kişilere ulaşabilen çok yönlü bir çalışmadır.