BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Süreyya Önder'den Öcalan itirafı

Cezaevlerindeki açlık grevleri gibi BDP'li vekillerde İmralı'dan gelen bir sözle eylemi bitirdiler. Sırrı Süreyya Öcalan'ın talimatına uyduklarını itiraf etti.

Abone ol

İNTERNETHABER - Cezaevlerindeki açlık grevlerine aralarında Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu BDP'li vekiller de katılmıştı. 9 gün boyunca açlık grevi yapan vekiller İmralı'dan gelen talimatla eylemi sonlandırmışlardı.

Açlık grevinden çıktıktan sonra ilk kez A Haber'e konuşan Sırrı Süreyya Önder, durumuyla ilgili olarak şunları söyledi;

"Bizimki 9 gün sürdüğü için bu kadar vahim bir proses gerektirmiyor. Ama 68 gününü dolduran insanlar için sonrası zor ve sıkıntılı. Çünkü kalıcı ve sakatlıklar açlık grevi sonrası yanlış tedaviden oluştuğunu gösteriyor. Şu an itibariyle çok kritik durumda olan kimse yok."

ÖCALAN ETKİLİ OLDU

A Haber spikeri Şirin Sever'in "Açlık grevleri Öcalan'ın tek sözüyle bitirildi? Bu söz tek kriter mi?" sorusu üzerine Sırrı Süreyya Önder, İmralı'dan gelen talimata uyduklarını şu sözlerle ilan etti;

"Taleplerden biri ve en önemlisi İmralı üzerindeki tecritin kaldırılmasıydı. Haliyle Öcalan'dan gelecek önerinin hayati önemi vardı. Aydınlar, sivil toplum örgütleri de etken oldu ama nihai olarak etkin olan Sayın Öcalan... Öcalan en önemli aktörüdür meselenin."