BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Siper fotoğrafındaki önemli ayrıntı

Siperlere dikkatlice baktınız mı? Kılıçdaroğlu "Çömeleceksem niye gideyim?" demişti sözünü de tuttu. Ama bir farkla..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siper fotoğrafları tartışılıyor.. Sınır karakollarını ziyaret eden CHP liderinin durduğu siperlerin insan boyunda olması polemik konusu oldu.

Nitekim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in siper boyunu işaret etmesi, çömelme tartışmasının devamı olacak gibi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖRE SİPER

Bel boyunda olması gereken siperler, 1.60 metreyi aşınca, Kılıçdaroğlu'nun da çömelme endişesi kalmadı.. Görünen o ki asker Kılıçdaroğlu'nun gönlünü kırmamış..  

Siperler karakol önündeydi ve alışıla gelen yükseklikte değildi. Bu siperler Erdoğan'ın çıktığı Gediktep'deki o siperden yapı ve konum açısından farklıydı. Erdoğan'ın bulunduğu mevzii yüksek ama tepelerin ortasında hedefe açık bir noktaydı..

BAZI ÇUVALLAR DİKİNE

Çuvallar gelişi güzel dizilmişti, bazılarının da dikine konulması dikkatlerden kaçmadı.. Çuvallar üst üste hızlı bir şekilde atıldığı için siper yerine duvarı andırıyordu. Çuvalların basık olmadığı bunun da yeni konulduğu izlenimi veriyordu. Bazı siperlerin her iki tarafının da açık olması ilginç görüntü oluşturdu..

İKİ FARKLI SİPER

Bir başka fotoğrafta ise iki siper vardı. Birisi diz boyunda çömelme hizasındaydı, onun çaprazında yer alan siper insan boyundaydı. Kılıçdaroğlu'nun gittiği siper de orası oldu..

GEDİKTEPE'Yİ SORMADI

Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, polemikle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Ziyaret güzergahını askerin belirlediğini anlatan Kılıçdaroğlu, Gediktepe'ye niçin gitmediklerini sormadığını söylemişti.. Kılıçdaroğlu, "Genelkurmay Başkanı bizi en sıcak çatışma alanına götürmeyi daha uygun bulduklarını söyledi. O nedenle Sarıyaprak’a ve diğer bölgelere gittik." şeklinde ifade kullanmıştı..