BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gediz'de peyzaj çalışması sürüyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, belediye tarafından şehir içerisinde peyzaj çalışması yapılıyor.

Abone ol

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Salur ve Dayınlar Mahallesi ile Soner Aksoy Caddesi yanındaki çocuk oyun gruplarından başlayan şehir içi ana arter ağaçlandırma, çimleme ve çiçeklendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu düzenlemelerin dinlenme amaçlı yapılan kamelyalarla taçlandırıldığını söyledi.

Soner Aksoy Caddesi ile Kurtuluş İlköğretim Okulu yanında bulunan çocuk oyun parkında peyzaj çalışması yapıldığını, uygulamadaki yaya yürüyüş yollarında tamamen doğal ve estetik güzelliğe sahip kayrak taşı kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, delikli taşlar ve çiçeklerle donatılmış havuzlarla oluşturulan yeşil alanların adeta küçük birer park haline getirildiğini ifade etti.

Mevcut parklara ilave olarak geliştirilen bu yeşil alanlardaki ağaçların alt kısımlarına oturma grupları ve çiçeklikler yaparak halkın çocuklarıyla beraber rahat ve huzurlu bir şekilde dinlenmesini amaçladıklarını dile getiren Başkan Saraoğlu, "Dinlenme yerleri ve kamelyalarla taçlandırdığımız çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Daha önce yürüttüğümüz ıslah çalışmaları ile yapılan su kanalı üzerine tahta köprüler yapıp park çevresine ligusdurun çit bitkileri dikerek tamamen doğal bir ortam oluşturma gayreti içerisindeyiz. Yeşil ile bütünleşmiş bir kent olan Gediz’de bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.