BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.425,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Huzur toplantısında gazino tepkisi

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen huzur toplantısına katılan Atakent Mahallesi sakinleri, açılmak istenen gazinoya tepki gösterdi.

Abone ol

Atakent Camii Bahçesi’nde yapılan toplantıda vatandaşlar mahallelerine açılmak istenen içkili gazinoya karşı olduklarını belirttiler.

Konu ile ilgili vatandaşlara açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı; “Buraya ruhsat verme yetkisi Dalaman Belediyesi’ndedir. Biz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sadece emniyet açısından sakıncası olup, olmadığına bakarız. Ama belediye buna uymak zorunda değildir. Belediye de belirlenen yasaya göre yapmaları gereken neyse onu yapar” dedi.

Mahalle sakinleri Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ında toplantıya katılmasını istediler. Toplantıya çağrılması üzerine, izinli olan Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’a vekâlet eden Toygun Koyuncu gelerek toplantıya katıldı.

Belediye Başkan Vekili Toygun Koyuncu’da mahalle sakinlerine yaptığı açıklamada; “Bizlerde sizlerin hassasiyetini taşıyoruz. Bize gelen bir dilekçe var. Biz bu dilekçeye olumlu ve olumsuz olarak cevap vermek zorundayız. Dalaman Belediyesi olarak buraya ruhsat vermek istemiyoruz. Yasalarda bazı şeyleri açık olarak yazıyor. Bizim dönemimizden önce burası içkili alan içine alınmış. Belediye olarak buraya ruhsat vermesek bile, vatandaş mahkemeye verdiği takdirde, içki ruhsatını alabilir “diye konuştu. Mahalle sakinleri ise, buraya içki ruhsatının belediye tarafından verilmesi halinde Valiliğe, hatta Bakanlara kadar her yere başvuracaklarını, sonuç alamadıkları takdirde caddeyi trafiğe kapatarak eylem yapacaklarını belirttiler.

Tüm vatandaşlardan daha huzurlu ve güvenli bir Dalaman için yardım istediklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı; “Tüm bayanlarımıza sesleniyorum. Polise yardım edin. Mahallenizde gördüğünüz olumsuzlukları polise bildirin. Eşiniz fazla içki içtiğinde, çocuğunuz eve geç geldiğinde bile bizleri arayabilirsiniz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız” diye konuştu.