BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana Demirspor'a tanıdık başkan!

Adana Demirspor Başkanlığına, son aylarda Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı kavgalarla adından sıkça söz ettiren, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel seçildi.

Abone ol

Seyhan Oteli'nde yapılan kongrede Mustafa Tuncel tek liste ile seçime gitti. Tuncel, seçim öncesi yaptığı konuşmada, kulüp için kimseden para istemeyeceklerini, Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki spor fonundan alacakları paralar ve diğer gelirlerle kulübün içine bulunduğu borç batağından üç yıl içinden çekip çıkaracaklarını, ondan sonra şampiyonluk sözleri edebileceklerini söyledi.

Tuncel, şampiyonluğun biraz şans ve biraz kısmet işi olduğunu da ifade ederek, "O nedenle bu sözü ağzımıza almayacağız ama kapımıza kadar gelen kısmeti de geri çevirmeyeceğiz" dedi.

Listesinde yönetim kurulu üyelerini tamamını belediye meclis üyeleri arasından oluşturduğunu kaydeden Tuncel, "Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olmadan kimse Büyükşehir Belediyesi'ni yönetemeyecek. Kimse ben yaptım oldu diyemez. Büyükşehir Belediyesi spor fonundan kim ne alacaksa önceden bileceğiz. Hiç kimsenin himmetine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Çok büyük bir yükün altına girdiğini söyleyen Mustafa Tuncel, "Belediyedeki siyasi gücümüz olmasa idi kesinlikle bu yükün altına girmezdim" dedi. Hiç kimseden para istemeyeceklerini, hiç kimseye çek senet vermeyeceklerini vurgulayan Tuncel, "Paramız kadar hoca, futbolcu alacağız. Paramız kadar seyahat edeceğiz, paramız kadar yiyeceğiz. Üç yıl içinde borçsuz bir kulüp haline getireceğiz. 3 yıl sonra bu salona sığmayacak kadar kalabalıkla 3-4 liste ile seçim yapacağız" diye konuştu.

Adana Demirspor eski başkanlarından Mehmet Gökoğlu da konuşmasında kulübe maddi ve manevi güçlerini verdiklerini ve başta kendisi olmak üzere bir çok yöneticinin temlik koydurduğunu ifade ederek, "Buradan söz veriyorum, kim ne kadar fedakarlık yapacaksa ben onlardan yüzde 50 daha fazla fedakarlık yapacağım" dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Adana Demirspor Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Bekir Sıtkı Özer, Ahmet Aslan, Abdullah Doğru, Levent Özveren, Ahmet Işık, Ali Yaşar, Mustafa Akyüz, Ekrem Kandemir, Ertan Sümer,Yusuf Beklen,M. Erhan Çetinus ve Abdulselam Özpalat seçildi. Denetim Kurulu asil üyelikleri de Mehmet Esendemir, Sıtkı Polat ve Ömer Seyfettin Turhan'dan oluştu.