BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,95
ALTIN 2.446,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maltepe'ye Almanya'dan bakan geldi

Berlin Bayındırlık ve İskan Bakanı ile beraberindeki heyet, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'i ziyaret etti.

Abone ol

Almanya’nın Berlin Eyaleti’nin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hella Dunger - Löper, kent planlamacıları ve bürokratlardan oluşan heyet ile beraber Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ziyaret etti.

Konuk heyete Maltepe’nin kentsel dönüşüm hedeflerini anlatan Belediye Başkanı Zengin, ‘’Kentlerin plansız büyümesi artık sadece o kentte yaşayanların değil tüm ülkenin sorunu. Biz bu yüzden Maltepe Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerini çok önemsiyoruz. Ancak sosyal demokrat belediyecilik kapsamında bu projelere halkın aktif katılımının sağlanmasından yanayız‘’ dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Avrupa’daki dönüşüm planlarından yararlanmak istediklerini belirterek iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Berlın Eyaleti’nin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hella Dunger - Löper, göç olgusunun ve plansız nüfus hareketlerinin bütün dünyanın sorunu olduğunun altını çizerek, deneyimlerin paylaşılmasının önemine değindi. Maltepe Belediye Başkanı Prof Dr. Mustafa Zengin konuk bakana ilçenin simgesi Bakireler Tapınağı plaketini verirken, konuk heyetten yarısı Almanca yarısı Türkçe yazılı Berlin’in Kentsel yapısını anlatan kitap hediye etti. Konuk heyet Maltepe Belediyesinin düzenlediği ‘’Kentsel dönüşüm ve katılım ‘’ panelinde katılımcılara Maltepe özelinde kendi deneyimleri çerçevesinde neler yapılabileceğini anlattılar.