BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sigortalıya özelde diş tedavisi müjdesi

Sigortası olanlar yaz sonundan itibaren ağız ve diş tedavisinde serbest diş hekimliklerinden hizmet alabilecek.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamındaki sigortalılar önümüzdeki Ağustos ve Eylül ayından itibaren diş tedavisi için serbest diş hekimlerine gidebilecek.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT), ağız ve diş tedavisinde serbest diş hekimlikleri ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarından hizmet alınması konusunda birtakım düzenlemeler bulunduğunu anımsattı. Türk Dişhekimleri Birliği'nin bu düzenlemelerle ilgili olarak Danıştay 10. Dairesi'nde bir dava açtığını ifade eden Acar, dairenin, 2008 yılı SUT'unda yer alan “serbest diş hekimliklerindeki tedavi bedelinin ekte belirtilen bedellerden yapılmasının” yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini belirtti.

Acar, karar sonrasında SUT ekindeki listenin mi, yoksa Türk Dişhekimleri Birliğinin asgari diş tedavi ve muayene ücretine ilişkin tarifesinin mi uygulanacağı konusunda boşluk oluştuğunu, bunun üzerine sevk işlemini durdurmak zorunda kaldıklarını ancak konuyu Türk Dişhekimleri Birliği yöneticileriyle birlikte çözdüklerini belirtti.

SEVKSİZ TEDAVİ İMKANI

Serbest diş hekimlerinden hizmet almaya sıcak baktıklarını vurgulayan Acar, Türk Dişhekimleri Birliği yöneticileri ve 33 oda başkanıyla bir araya gelerek ortak kararlar aldıklarını bildirdi. Acar, “Ağustos veya Eylül ayında teknik hazırlıklar bittiğinde, vatandaşlarımız serbest diş hekimlerine tedavi olabilecek. Artık vatandaşlarımız ağız ve diş sağlığı tedavileri için devlet hastanelerine gitmek zorunda kalmayacaklar. Vatandaşların yanısıra binlerce diş hekimi bu gelişmeyi bekliyor” diye konuştu. Türk Dişhekimleri Birliği ağız ve diş tedavis konusunda coğrafi bölgelere ve maliyeye bildirmek için puanlama sistemine gidilmesini, si-gortalıların, serbest çalışan diş hekimlerine sevksiz, doğrudan başvurabilmesi imkanının bulunması istiyor.