BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sevgilisi olmayana Hayalet Sevgili

"Sevgilin var mı yok mu" sorusundan sıkıldıysanız, bu haber sizi de ilgilendiriyor. Akıllı telefon o işe de el attı. Yeni bir uygulama çıkıyor piyasaya. Hayalet sevgili uygulaması...

Abone ol

Arkadaşlarınız ve aileniz ile birlikteyken, devamlı sordukları sevgilin var mı sorusundan mı sıkıldınız? Günlük hayatın bir parçası olan akıllı telefonlardaki yeni bir uygulama bu dertten kurtarıyor.

Invisible Girl Friend yani görünmez kız arkadaş uygulaması hayata geçmek üzere. Henüz piyasaya sürülmeyen ancak beta versiyonunun bulunduğu uygulama, müşterilerine üç aşamalı ve ücretli seçenekler sunuyor.

10 Dolar değerindeki ilk seçenek "sadece konuşuyoruz". Kullanıcıların, etrafından gelen sevgilin var mı sorusuna, atılan mesajlarla, otomatik aramalar ve bazen gelen basit hediyelerle yanıt vermeyi sağlıyor.

İkinci seçenek ise "ciddileşiyoruz" aylık 30 dolar karşılığında "sadece konuşuyoruz" seçeneğindekilere ek olarak, üyelerin facebook hesabındaki ilişki durumunu güncelliyor, gerçek sesli mesajlar bırakıyor, hediye ve notlar gönderiyor.

Uygulamanın 50 Dolarlık son seçeneğinde isteğe göre düzenlenen bir kız arkadaş karakterini canlandırıyor. "Nişanlanmak üzereyiz" isimli bu seçenek hayali kız arkadaşın geçmişine ilişkin bir hikaye yaratmaya ve canlı telefon görüşmelerine olanak sağlıyor.

Uygulamanın kurucusu tam da bu noktada uyarıyor: "Üyelere gerçek bir kız arkadaş vaadetmiyoruz. Bu teknolojinin başka başka bir alanı. Biz anlatacakları daha güzel bir hikaye veriyoruz."