BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Seri katili bu travesti yakalattı!

Seri katilin yakalanmasında bir travestinin dikkati önemli rol oynadı. Kazım polisi arayınca olay çorap söküğü gibi çözüldü.

Abone ol

İzmir'deki seri cinayetlerin katil zanlısının bir travestinin dikkati sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. Seri katil H.A.'nın yakalanmasını `Polen' takma adını kullanan travesti Kazım Toker'in polise açtığı telefon sağlamış. Katil daha önce onu ıssız bir sokağa çekmeye çalışmış...

`Seri katil' olarak aranan H.A.'nın yakalanması ardından bir ilginç gerçek daha ortaya çıktı. H.A.'nın sorgulandığı Bozyaka'daki Cinayet Büro Amirliği'ne teşhis için gelen `Polen' takma adını kullanan Kazım Toker'in verdiği önemli bilgilerin, cinayetlerin aydınlatılmasında önemli rol oynadığı belirlendi.

BENİ ISSIZ BİR SOKAĞA ÇEKMEK İSTEDİ, ŞÜPHELENDİM

H.A.'yı teşhis eden Toker'in, arkadaşı Mustafa Has'tan önce ölümden döndüğü anlaşıldı. Toker, şunları anlattı:

"O gece, Alsancak'taki `Ege Palas Oteli' önünde yanıma geldi. Gül Sokak girişine kadar birlikte yürüdük. Restoran sahibi olduğunu ve Bodrum'da yeni yer açacağını söylüyordu. Yarım saat kadar yürüdük. `Arabam var sessiz bir yere gidelim' dedi. Markasını sordum. `Ne olmasını isterdin' dedi. Çok rahat tavrı vardı. Polislerden korktuğunu söylemesi ve arabasının arka sokakta olduğunu söyleyerek, beni ıssız yere götürmek istemesinden şüphelendim.

BİR SAAT SONRA ARKADAŞIMIZIN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM

Daha sonra yanından ayrılarak taksiye bindim. Bunun ardından yaklaşık 1 saat sonra arkadaşımızın öldürüldüğünü öğrendim. Polisi arayarak yaşadığım olayı anlattım ve katilin bu kişi olabileceğini söyledim. Polislerle buluştuk. Mobese olmadığından gezdiğimiz yerlerde güvenlik kamerası görüntüsü aradık. Sağlıklı bir görüntü bulunamayınca eşkalini çizdirdim. Yakalanmasına ben aracı oldum. İzmir halkı rahat uyusun."

BU KİŞİ BENİM KATİLİM OLACAKTI!

Seri cinayetlerle ilgili yakalanan H.A.'yı teşhis ederken kanının donduğunu dile getiren Toker, "Dün eve gittiğimde hiç uyumadım. Tuvalete bile gidemedim. 6 kişi arasında onu teşhis ederken de çok korktum. Onu tanıdım. Bu kişi benim katilim olacaktı. Benim anam ağlayacaktı. Ama polislerin o gece bizi `Seri katil var, dikkatli olun' diye uyarması tedbirli olmamızı sağladı. Beni ölümden kurtardı. Bugün yaşıyorsam polisin sayesinde. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

TRAVESTİ OLABİLİM AMA ÖNCE İNSANIM

Toker son olarak, "Arkadaşım öldü, suçsuz insanlar öldü, başkaları da öldürülebilirdi. Travesti olabilirim ama önce insanım. Üzerime düşen vatandaşlık görevimi yaptım. Umarım herkes böyle duyarlı olur" diye konuştu.