BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  POLİTİKA

Şener'den Anayasa paketine eleştiri

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin ülkeyi gerilime sürüklediğini iddia etti.

Abone ol

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Afyonkarahisar'da bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalında canlı yayında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, parti kapatmayla ilgili maddede fire verilmesi ile Anayasa paketinin delindiğini söyledi. Şener, Anayasa paketi ikinci tur oylamalara geçmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Bir Anayasa paketi böyle yasalaştırılmaz. Önünüzde çukur var. Ya muhalefetle anlaşmaya bakın veya oylamaları durdurun. Yoksa bir adım attığınız da önünüzdeki çukura basacaksınız' şeklinde uyardığını söyledi. Şener, "Nitekim parti kapatma ile ilgili maddenin ret edilmiş olması
da Başbakan'ın çukura basmış olduğunu göstermektedir. Bu kendisi içinde bir sonun başlangıcı niteliğindedir" dedi.

PAKET DELİNMİŞTİR

Paketin, Anayasa'nın bazı maddelerini değiştiren paket olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu: "Bir demokratikleşme paketi de değildir. Sadece üst yargı organlarının işleyişini ve üyelerinin nasıl belirleneceğini belirleyen, değişiklikleri içeren bir yapıya sahiptir. Yargı reformu dediğiniz şey bu ülkede yaşayan vatandaşların 'Hakkımı kimse gasp edemez, bu ülkede mahkemeler var. Mahkemeye giderim ve hakkımı alırım' diye inandığı bir ortamı anlatır. Ama bu paket bir yargı reformunu da içermiyor. Sadece yargıda bazı değişiklikleri içeriyor. Ve bu paket bir Anayasa hazırlama geleneğine, adabına uygun olarak da hazırlanmamıştır. Nitekim maddenin biri yani parti kapatma ile ilgili madde mecliste iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla da ret edilmiştir. Yani paket delinmiştir."

Şener, Türkiye Partisi olarak Parlamento'nun doğru, siyasi partilerin Türkiye'ye zarar vermeyecek şekilde çalışmalarını, kavga gürültüyü artırmanın yerine bu ülkenin sorunlarını çözmede işbirliğine yönelmeleri gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Son 3 yıldır cereyan eden siyaset yapma biçiminin Türkiye'ye zarar verdiğini düşündüklerini anlatan Şener, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an kavgayla, kini, nefreti, endişeleri, kaygıları, ayrışmayı derinleştirerek sürdürülen bir Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'ye zarar verdiğini düşünüyoruz. Bundan bazıları payını alırda bazıları payını almaz diye yorumlamak yanlış. İktidar 'Benim gücüm var, bu yanlış süreçlerden ben siyasi çıkarlar elde ederim, yoluma devam ederim' diye düşünüyorsa, ülke zarar görürken iktidar partisi hiçbir zaman fayda göremez bunu bilmelidir."

Şener, konuşmasında, destekledikleri ve yanlış buldukları maddeler olduğunu anlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Bazı partiler gibi genel kurul çalışmalarına, oylamalarına katılmayan, boykot eden bir parti de değiliz. Milletvekilimiz oylamalara katılmaktadır. Özgür iradesine göre desteklenmesi gereken maddelere oy vermektedir. Desteklenmesinin yanlış olduğu maddelere de ret oyunu vermektedir."