BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'ın unutamadığı manşetler

Başbakan Erdoğan'ın "Herkes unutsa da biz unutmayacağız" dediği; Danıştay saldırısı için atılan o manşetler...

Abone ol

İNTERNETHABER 

ANKARA- Başbakan Erdoğan bugün AK Parti Grup toplantısında 2006'da gerçekleşen Danıştay saldırısına da değindi. Erdoğan özellikle o zaman atılan gazete manşetleri için "Herkes unutsa, Danıştay saldısırının ardından atılan manşetleri, kışkırtmaları yorumları, yapılan provokasyonları unutmayacağız ve aziz milletimize unutturmayacağız" dedi. 


Peki gazeteler Danıştay saldırısı için nasıl manşet atmıştı? İşte o gün atılan gazete manşetleri...

18 Mayıs 2006 tarihli MİLLİYET Gazetesi olayı 'LAİKLİĞE KURŞUN' manşetiyle duyurmuştu. Gazete Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan ASLAN'ın ülkücü ve dindar olduğunu belirterek "Allah'ın askeriyiz" diye bağırıp ateş ettiği belirtti. Aslan'ın babasının "Namazında niyazındadır" açıklamalarına da yer verilmişti.

HÜRRİYET Gazetesi olay için 'KAŞIYA KAŞIYA' manşetini attı. Gazete Danıştay'ın türbanla ilgili aldığı bir karardan sonra hedef gösterildiği belirtilerek, saldırganın "Allah'ın askeriyim" diyerek ateş açtığı ve "türbanın cezasını verdim" dediğini yazarak, "Danıştay'ı suçlamıştı" başlığı ile Başbakan'ın Danıştay'ı hedef gösterdiğini ima etmişti...


CUMHURİYET Gazetesi olayı 'BU KEZ DE AYNI EL' manşeti ile duyurmuştu. Gazetede "Tehlikenin Farkında mısınız?" ve "Danıştay hükümeti suçladı: Yetkililer cesaret verdi, Hükümete tavır" şeklinde başlıklar atılarak saldırılardan hükümetin sorumlu olduğunu yaymaya çalışmıştı..

RADİKAL Gazetesi olayı 'YARGIYA TURK-İSLAM SENTEZCİ SALDIRI' manşeti ile duyurmuştu.


GÜNEŞ
Gazetesi olayı "O ÜYELER VURULDU" manşeti ile duyurmuştu. Gazetede manşetin altında "Türban hakkındaki kararlarından dolayı yobazların diş bilediği, dinci Vakit'in de hedef gösterdiği 5 Danıştay üyesi suikaste uğradı" ifadelerine yer verildi.

POSTA Gazetesi olayı "TÜRKİYE'YE KURŞUN" manşeti ile duyurmuştu. Gazetede Alparslan ARSLAN'm Türk-İslam sentezci olduğuna vurgu yapılarak "Allah'ın askeriyiz, türban yüzünden cezalandırılacaksınız, Allah'ın gazabı üzerinize olsun" şeklinde bağırdığı yazılmıştı.


DİĞER GAZETELERİN MANŞETLERİ İSE ŞÖYLE....

SABAH: Hedef manşetten, kurşun avukattan 

TAKVİM: Laik Cumhuriyet'e savaş açtılar 

VATAN: Yalnız değildi 

YENİÇAĞ: Bu kimin hayaleti? 

AKŞAM: Tetiği kim çektirdi? 

ZAMAN: Karanlık güçler işbaşında. Danıştay'a hain saldırı 

BUGÜN: Alçak saldırı 

TÜRKİYE: Huzura saldırı 

YENİ ŞAFAK: Alçakça. Terör, hukukun kalbini hedef aldı 

STAR: Huzura kurşun 

VAKİT: İğrenç saldırı