BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan istifa açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li belediyelerin 'teröre destek' suçunun ispatlanması halinde istifa edeceğini iddia etti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kimsenin belediyelerini 'teröre destek verdi' diye suçlayamayacağını belirterek, "İspat edebiliyorsanız belediyenin bir tek kuruşunun dağa, bayıra, PKK'ya gittiğini ispatlayabiliyorsunuz, ispatlayın. Değil Kışanak veya Anlı, biz de istifa edeceğiz" dedi.

Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP'li Milletvekilleri ile ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HİÇ KİMSENİN SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR

Partililerden ricada bulunan Demirtaş, "Ev, ev dolaşacağız, gece gerekirse kapı, kapı dolaşacağız. Çünkü, en etkili iletişim yolu gözdür göz. Birbirimize bakacağız. Medya kanalları kapalıysa herhalde gelip gözümüzü bağlayacak halleri yok, gözümüzü kapatacak halleri yok. Sıradan bir durummuş gibi durmayacağız. Hiç kimsenin adaletli yasalar karşısında suç işleme özgürlüğü yoktur, bunu biz de kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanının da, belediye başkanının da suç işleme özgürlüğü yoktur, bunu biz de kabul ediyoruz. Fakat, adil bir yargı olmalı karşımızda, bağımsız tarafsız bir mahkeme olmalı ki karşımızda bunu kabul edelim. Bizim karşı olduğumuz şey adalet ve yargı değil, ortada yargı diye bir şey yok. AKP'nin hukuk komisyonu bizi niye yargılıyor, bunu kabul etmek zorunda değilim. Belediye eş başkanlarımız doğrudan Adalet Bakanı'ndan talimat alan sarayın perspektifi ile siyasi amaçla bir operasyon yapıyorlar, karşı çıktığımız budur" dedi.

BELEDİYENİN TEK KURUŞUNUN PKK'YA GİTTİĞİNİ İSPATLAYIN İSTİFA EDECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediye başkanlarının, herhangi bir partililerinin gerçekten hırsızlık yapmışsa suç işlemişse kendi içlerinden de cezalandıracaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz bu tür şeyleri hoş görecek bir parti değiliz. Belediye başkanlarımız başta Kışanak ve Anlı olmak üzere her dönem siyasette barış için çaba sarf ettiler. Belediyenin imkanlarını barış olsun diye seferber ettiler. Kimse belediyelerimizi teröre destek verdi diye suçlayamaz. Ha bir belediyeyi suçlamak mı istiyorsunuz, teröre destek verdi diye kendi belediyelerinize bir bakın. Ankara'ya bakın İstanbul'a bakın. Kadir Topbaş'a bakın, Gökçek'e bakın teröre destek verdi diye. Ankara'nın İstanbul'un yarısını Gülen cemaatine peşkeş çekmiş onlardır. Bizler değiliz. Bakın iddia ediyorum müfettişler kaç yıldır buradan çıkmadı ispat edebiliyorsanız belediyenin bir tek kuruşunun dağa, bayıra, PKK'ye gittiğini ispatlayabiliyorsanız, ispatlayın değil Kışanak veya Anlı biz de istifa edeceğiz. Bir tek kalem ispatlayın görelim. Bunların hepsi yalandır, böyle bir şey yok. Efendim 'belediyeleri terör üssü haline getirdiler, el koyuyoruz' yalandır kardeşim, yav sizden daha büyük terör üssü yok. IŞİD'i besleyen, el Nusra'yı besleyen sizlersiniz. Kamyon kamyon, TIR'larla silah ve bomba gönderen sizlersiniz."