BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Savcıdan Gülten Kışanak için şok karar!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak için 5 yılda 28 ayrı dava dosyasından soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Kışanak için savcı ayrıca kısıtlılık kararı aldı.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı gözaltına alınan DBP'li Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kışanak hakkında 5 yılda işlediği iddia edilen 28 ayrı suçtan soruşturma yürütülürken, bu suçlar arasında PKK/KCK'nın çağrısı ve talimatları üzerine yasa dışı toplantı, gösteri ve yürüyüşlere katılması, konuşmalarında terör örgütünün cebir ve şiddet eylemlerini meşru göstermesi de yer alıyor.

"ÖZ YÖNETİM ÇAĞRISI"

Soruşturmada, 21 Mart'ta Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Kışanak ve Anlı'nın örgütsel içeriği bulunan sinevizyon gösteriminin yapıldığı platformdan alanda bulunan kitleye hitaben terör örgütü PKK/KCK ideolojisi doğrultusunda sözde "öz yönetim" ortamının oluşması yönünde çağrıda bulundukları belirtiliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan grup, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve taşla saldırdı. Müdahale edilen gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

Etkinlikte konuşan Kışanak ve Anlı'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması, aksi halde terör eylemlerinin son bulmayacağı yönündeki ifadeleri ile sözde "öz yönetim" ilanının ardından bölgede teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıları "direniş" olarak nitelendirerek terör ve şiddet eylemlerini teşvik ettikleri öne sürülüyor.

TERÖRİSTLERE BELEDİYEDEN MEZAR

Terörist mezarlığının belediye imkanlarıyla yaptırıldığı iddiası
Soruşturmada, PKK/KCK silahlı terör örgütünün amacı ve talimatları doğrultusunda Anlı'nın denetimlerini yaptığı terörist mezarlığının bulunduğu bölgeye güvenlik güçlerince düzenlenen, bir askerin şehit düştüğü "Bayrak-5 Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz Operasyonunda inşaat alanında teröristlerce tuzaklandığı tespit edilen 31 el yapımı patlayıcıdan 28'inin güvenlik güçlerince kontrollü olarak infilak ettirildiği, operasyonda 3 el yapımı patlayıcının teröristler tarafından güvenlik güçlerine karşı patlatıldığı kaydediliyor.

Firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.