BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan itirafı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ilgniç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgede güçlü bir lider olduğunu ve halen öyle olduğunu belirterek, "Fakat, liderler açısından gücü nereden elde ettiği ve ne için kullandığı önemlidir" dedi.

Almanya’da temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle Türkçe servisinin sorularını yanıtladı.

"ERDOĞAN BÖLGEDE GÜÇLÜ BİR LİDER FAKAT.."

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halen güçlü ve kilit bir isim olup olmadığına dair soru üzerine şunları söyledi:

"Tabii ki Erdoğan bölgede güçlü bir liderdir. Halen öyledir. Fakat, liderler açısından gücü nereden elde ettiği ve ne için kullandığı önemlidir. Şimdiye kadar Erdoğan belki halktan aldığı gücü ve desteği Türkiye’de Kürt sorununun çözümü, barış için kullanma vaadinde bulunuyordu ve bu güçlü pozisyonu kamuoyunda bir rahatsızlık uyandırmıyordu. Şimdi ama elde ettiği güç, halktan aldığı güçten çok muhalefeti ezerek, yargıyı, devlet organlarını ele geçirerek, parlamento üzerinde baskı uygulayarak ya da bürokrasiyi ele geçirerek elde ettiği bir güçtür ve bu gücü demokrasi için kullanmıyor. Erdoğan’ın bu kafayla Türkiye’de Kürt sorunu değil en basit toplumsal sorunu bile çözebileceğine inanmıyorum. Kürt sorununun aktörleri, tarafları var. Kandil de, Abdullah Öcalan da aktördürler, kesinlikle görüşülmesi lazım ama bu işin nihai çözüm zemini parlamentodur. Parlamentoda yasa, Anayasa yapılmadığı müddetçe sorunlar çözülmez. Yasa, Anayasa Kandil’de yapılmaz, parlamentoda yapılır, bu işin öncülüğünü yapması gereken de parlamentodur, TBMM’dir."