BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken cinayetinde flaş gelişme!

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında son dakika gelişmesi yaşandı. Bekir Bozdağ cinayet hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Abone ol

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında yeni bir gelişme yaşandı. Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ile bir kadının sorgulanmak üzere Adana Adliyesine getirildiği bildirildi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi.

KATİLE BİR GARDİYAN VE BİR KADIN YARDIM ETMİŞ

7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından katil zanlısı Gültekin Alan'a, gardiyan A.Ö., zanlılar Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y., H.B. ve G.B.'nin yardım ettiği tespit edildi.

Savcılar tarafından sorgulanan zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan kadının (G.B.) tabancayı cezaevine soktuğu tahmin edilirken, gardiyan ve diğer zanlıların da içeride yardım ettiği tahmin ediliyor.

2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

Tuvalette bulduğunu ileri sürdüğü tabancayı bir gardiyanın başına dayayarak ölüm tehdidiyle hücrelerindeki baba Necmittin Altındöken ve oğlunu koğuşlarında tabancayla vuran katil zanlısı Gültekin Alan, büyük gizlilik içinde Adana Adliyesi’ne getirildi. Alan’a yardım ettiği öne sürülen şüpheliler de sorgulanmak üzerine ayrı ayrı adliyeye getirildi. Şüphelilerin ifadesi olayı sorgulayan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınırnken, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi uygulandı.


CENAZENİN DEFİNİ SORUN

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından 2 gece önceki gece annesi Naciye Tan’a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi Tarsus’ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana’da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi’nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. ’Çöpe mi atayım?’ diyerek isyan eden anne Naciye Tan’ın dün morga girerek oğlunun cenazesini baktığı ardından da hastaneden ayrıldığı bildirildi.  Altındöken’in cenazesinin nerede nasıl defnedileceği merak konusu haline geldi. Anne Naciye Tan’ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy’de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini, bunun skandal olduğunu başka bir yere gömerek suç işlemediklerini söyledi.