BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.494,12
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katilinin cenazesine ne oldu? Son çare olarak...

Özgecan Aslan'ı tecavüz etmek için öldüren Suphi Altındöken'in yatacak yeri yok. Cezaevinde öldürülen Suphi Altındöken'in cenazesi hala morgda duruyor. Çünkü hiçbir il ve köy cesedi kabul etmiyor.

Abone ol

ADANA'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölen Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in yatacak yeri yok. Mersin ve Adana belediyeleri cenazeye defin için yer vermedi.

Son çare olarak savcılık araya girdi. Suphi Altındöken'in anneannesinin köyüne gömülmesi gündeme geldi. Ancak köylüler mezarlığı kilitleyip cenazeyi reddetti. 

Suphi Altındöken'in cenazesi gömülecek yer bulunamadığı için üç gündür Adana Devlet Hastanesi morgunda tutuluyor. Cenaze önce defin için Mersin'in Tarsus ilçesine götürüldü. Tarsus belediyesi defnedilmesine izin vermeyince cenaze tekrar Adana'ya morga getirildi. Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin burada da defnedilmesine izin verilmeyince annesi Naciye Tan ile yakınları çaresiz kaldı.

SON ÇARE ANNEANNENİN KÖYÜYDÜ AMA...

Naciye Tan son çare olarak oğlunun cenazesini 'annesinin köyüne' götürüp gömmek istedi. Ancak Suphi Altındöken'in cenazesini anneannesinin köylüleri de kabul etmedi.

Kocaköy Mahalle Muhtarı Rıfat Öcalan, mezarlığı kilitleyerek cenazenin mahallesinde gömülmesine izin vermeyeceğini söyledi.

NİNESİ BU KÖYDEN CENAZEYİ GÖTÜRÜP KADAVRA YAPSINLAR

Köy muhtarı Öcalan, cenazeyi asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Öcalan şöyle konuştu;

-“İnsanlık suçu canlı canlı insanın bileğini kesmek. Mezarlığa koymama gibi yetkisine sahibim. Bu köy benim. Bu köyde ben yaşıyorum. Ben Suphi’yi basında takip ettim, tanımıyorum. Annesi bu köyden değil. Bu köyden yakından uzaktan ilgileri yok. Ninesi bu köylü. Kadavra yapsın. Devletin kadavraya ihtiyacı var. Ben kabul etsem, yine bu köyden çıkarırız” .

ÖLDÜ ARTIK NE İSTİYORSUNUZ!

Cenazelerini defnedecek yer ve götürecek araç bulamayan anne Naciye Tan'ın hali perişandı. Morg önünde sinir krizi geçiren Naciye Tan "Oğlum öldü artık ne istiyorsunuz niye gömdürmüyorsunuz? Oğlumu çöpe mi atayıp" diyerek isyan etti.

ADANA MÜFTÜSÜ : DİNEN CAİZ DEĞİL

Suphi Altındöken'e 'yatacak yer' aranırken Adana İl Müftüsü Arif Gökce, dinen cenazenin toprağa verilmesinin engellenmesinin caiz olmadığını söyledi. Gökce, "İnsan olarak ve bir canlı olarak, onu toprakla buluşturmak Allah'ın emridir. Taha Süresi 55. Ayette, 'Allah, sizi ondan yani topraktan yarattı. Bir insan ne kadar günahkar olursa olsun, her ne kadar büyük günahlar sahibi olursa olsun, hiç kimsenin onun toprağa defninin engelleme yetkisi olamaz. Bu dinen caiz değildir. " dedi.