BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,03
HABER /  GÜNCEL

Cezaevi cinayetinin sırrı bu fotoğrafta

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'i cezaevinde öldüren Gültekin Alan, cinayetle ilgili kimseden yardım almadığını söyledi. Alan'ın cezaevindeki ilişki ağı ise bir hayli ilginç...

Abone ol

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i cezaevinde tabancayla vurarak öldüren Gültekin Alan'ın ilk ifadesi ve cezaevinde çektirdiği bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Adana Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti, tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi.

Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, "Devletin askerini, polisini, jandarmasını, savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan'ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir" diye konuştu.

CEZAEVİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken cezaevinde öldürdüğünü itiraf eden Gültekin Alan’ın kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen şüphelilerle cezaevinde fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Olaydan kısa süre önce çekilen fotoğrafta, çete lideri Ahmet Tekin Baykal ve paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel de yer aldı.