BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şehitler Kürtçe tiyatroyla anıldı

ÇED derneği “Çanakkale savaşına giden bir Kürt ailenin yaşadığı dram”ı anlatan Kürtçe tiyatro düzenledi.

Abone ol

Geceye Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Mehmet Bora, TRT Diyarbakır Bölge Müdür Yardımcısı Abdullah Öztürk, Kurum Müdürleri ve Binlerce Çelikhanlı katıldı.


İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu, Çanakkale şehitleri ve tüm Şehitler için Kuran’dan süreler okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Şiir Ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Öğrencilerin Ödülleri verildi.

Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi Müdürü Resul Acar, Mehmet Akif Ersoy’un bir Şiir’ini seslendirdi.

ÇED derneği Genel başkanı Sabri Altın Günün Anlam ve önemine bianen bir konuşma yaptı.

Geceye Kutlama Mesajı gönderen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakan, Milletvekili ve gazeteci yazarların mesajlarını ÇED Genel başkan Yardımcısı Davut Akpınar Okudu Edebiyat Öğretmeni Celal Kaplan, Çanakkale Savaşını anlatan bir konuşma yaptı.

Gecenin Finalinde ”Kürtçe Tiyatro” oyunu sergilendi. Çelikhan Tiyatro
Grubu tarafından sergilenen oyun salondan büyük alkış aldı. Zaman Zaman Salonda bulunan yüzlerce kişinin ağlamasını sağladı.

Edebiyat Öğretmeni Celal Kaplan’ın yazdığı, Yönetmenliğini ise Resim Öğretmeni Mehmet Hanifi Altındağ’ın yaptığı oyunda Abdurrahman üstünel, Mustafa Keklik, Erkan Öğüt, Mustafa Karcı, Nihat Demirci. Abubekir Atlaş, Ramazan Altındağ, Harun Kan,5 yaşında ki Mehmet Altındağ oynadı.

Çelikhan Belediye Başkan vekili Abuzer Aktürk tiyatro oyununa katkı sundu.

Tiyatro oyunun içeriğini ”Çanakkale’ye savaşmaya giden Kürt bir ailenin dramı konu edildi. Cafesiyaset muhabiri Mustafa Aloğlu'nun da izlediği tiyatro gösterisinde Çanakkale cephesinde, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap’ların birlikte savaştıkları teması sıkça işlendi.

Kürtlerinde bu ülkenin asil unsurlarından biri olduğu ve Türkiye sınırlarında yaşayan herkesin kardeş olduğu, Osmanlı torunlarının dış mihraplar tarafından parçalanmak istediği belirtildi.

Salondan büyük alkış alan bölüm ise Cepheden dönen Mehmed’in annesi ile yaşadığı diyalog oldu. Savaştan bir kolunu ve bacağını kaybeden Mehmet, Canını bir Çerkez’e borçlu olduğunu söyledi.”Ana yüreği hiçbir şeye benzemez. Ama vatan sevdası her şeye bedeldir” diyen Fatma kadının feryadı salondakileri ağlattı.

Çanakkale savaşında Şehitlerin de askerler gibi savaştığının da belirtildiği Tiyatro oyunu büyük beğeni aldı.

Cafesiyaset