BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

18 Mart Kızıltepe'de de unutulmadı

18 Mart Çanakkale Şehitleri yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle anıldı. Mardin Kızıltepe de çoşku ve heyecan vardı.

Abone ol

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Deniz Zaferi'nin 95. yıl dönümü nedeniyle Kızıltepe de kutlamalar sabah Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı. Ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda tören yapıldı. 
 
Cumhuriyet Bulvarındaki Atatürk anıtında önündeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe kaymakamı Osman Tunç, Garnizon komutanı adına P.Binbaşı Dinçer Dinçer, Belediye başkan vekili Şerife Alp ve Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Aslantaş’ın Atatürk anıtına çelenk koydu.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Halk eğitim Merkezi Toplantı salonunda Derya Altuntaş’ın sunumu ile tören düzenlendi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Yol-iş sendikası ilköğretim okulu öğretmeni Harun Altuntaş yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kızıltepe lisesi öğrencilerinin sahnelediği Çanakkele oratoryosu ve 23 Nisan İlköğretim ilkokulu öğrencilerinin Müzik öğretmeni Eda Karaman yönetiminde seslendirdikleri marşlar izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Törende ayrıca Çanakkale konulu şiir ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Törenlere İlçe kaymakamı Osman Tunç, 4.Hd Alay komutanı vekili P.Binbaşı Dinçer Dinçer, Kızıltepe Belediye başkan vekili Şerife Alp, Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Aslantaş, daire amirleri ve sivil toplum örgütleri, öğretmen, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.