BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Reklamverenler başkanını seçti

Reklamverenler Derneği’nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Genel Kurul Divan Heyeti ve Başkanlık seçimi yapıldı.

Abone ol

Ahmet Pura önümüzdeki dönem için Reklamverenler Derneği Başkanı olarak seçildi.

Halen Colgate Palmolive Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Kozmetik ve Tuvalet Müstahzarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kontenjanından T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Üyesi olan Pura, iş hayatına 1973 yılında Unilever satış grubunda başladı.

Ahmet Pura, 1979-1987 yıllarında Komili Pazarlama Şirketi’nde Bölgeler Müdürlüğü, Genel Satış Müdürlüğü ve Genel Müdürlük yaptı. 1989-1991 arasında Hacı Şakir'de Genel Müdürlük, 1992-1999 süresince Colgate Palmolive Türkiye'de Satış Direktörlüğü ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Pura ayrıca, TOBB Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanlığı, Sabun ve Deterjan Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve Tribal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.

2008 yılından bu yana dernek başkanlığı görevini yürüten ve toplantının açılış konuşmasını yapan Hakan Gören’in önerisiyle, eski başkanlardan Ömer Kayalıoğlu, Erdal Karamercan, Caner Tunaman, Aka Gündüz Özdemir, Babür Çelebi, Dilek Erkey ve Hakan Uyanık’a Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu tarafından “Onursal Üye”lik sıfatı verildi.

Üyeler tarafından seçilen ve Mart 2012 yılına kadar görev yapacak Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle;

Ahmet Pura (Colgate Palmolive/ Başkan), Hakan Turalı (BSH Ev Aletleri/ Başkan Yardımcısı), Hakan Gören (Koç Holding/ Başkan Yardımcısı), Zeynep Kutlay (Procter&Gamble /Genel Sekreter), Ayşen Akalın (Eczacıbaşı Holding/ Sayman), Asaf Ardak (Oyak), Bahadır Demir (Mey İçki), Burç Üstün (Evyap), Caner Tunaman (Reckitt Benckiser), Deniz Aktürk Erdem (Pepsi), Emre Üçöz (Ülker), Erdem Koçak (Türk Henkel), Ergun Ermutlu (Sütaş), Gizem Keçeci (Vodafone), İsmail Bayazıt (Türk Telekom), Kadircan Erkıralp (Teknosa), Lale Saral Develioğlu (Turkcell), Levent Hatay (Vestel), Murat Ermert (Yapı Kredi Bankası), Sibel Raif (Kraft), Suat Sözen (İş Bankası), Şeyma Özhan (Danone) Zeynep Yalım Uzun (Unilever)

Reklamverenler Derneği (RVD) Hakkında:

Türkiye’de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak, reklamla ilgili tüm süreçlerde reklamverenin haklarını korumak ve sektörün sağlıklı gelişmesini sağlayarak ekonomide verimliliğe katkıda bulunmak amacıyla kurulan Reklamverenler Derneği (RVD), reklam sektörünün sağlıklı işleyişini sağlamak, doğru ve ölçülebilir reklamcılık anlayışının benimsenmesi için çalışmalar yapmaktadır.