BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minik yüreklerden Çanakkale anması

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anması için İhlas Koleji'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Abone ol

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında; İhlas Koleji Marmaraevleri ve Bahçelievler Kampüslerinde etkinlikler düzenlendi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Marmaraevleri Kampüsündeki etkinliklere Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü İlçesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, Araştırmacı Yazar İsmail Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.
 
Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sabahattin Kazaz yapmış olduğu açılış konuşmasında, yaşayan her Türk evladının, dünyanın dört bir yanından toplanan 500 bini aşkın düşman askerinin ve dönemin en büyük donanmasının niçin Çanakkale’ye dayandığını ve bu gücün nasıl mağlup edildiğini öğrenmesi gerektiğini söyledi.
 
Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiirler ve piyeslerle devam eden program Yuşa Batuhan Dursun’un okumuş olduğu Çanakkale Şehitleri şiiri ile sonra erdi.
 
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen günün ikinci programına katılan Araştırmacı Yazar İsmail Bilgin, Çanakkale Savaşının bilinmeyen noktalarına değindi. Aslen Gelibolulu olan Bilgin, savaşlar sırasında kahramanlık gösteren Türk askerlerine ait bazı bilgiler de verdi. Özellikle ilk Türk Hemşiresi olan Safiye Hüseyin hakkında çarpıcı anekdotlar okuyan Bilgin, Türk Halkının 95 yıldır Safiye Hüseyin’e olan vefa borcunun ödenmediğini söyledi. 
 
Konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan İsmail Bilgin’e İhlas Koleji Lisesi Müdürü Hamdi Özakay tarafından bir plaket verildi.