BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Her okula bir cep sineması

Gaziantep'te, kırsal kesimde tespit edilen 10 okulda uygulanacak, ''Her Okula Bir Cep Sineması'' projesi başlıyor...

Abone ol

Gaziantep'te, kırsal kesimde tespit edilen 10 okulda uygulanacak, ''Her Okula Bir Cep Sineması'' projesiyle öğrenciler eğitim sürecini daha verimli geçirmesi ve monotonluktan uzak yaşamaları hedefleniyor.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle amaçlarının görsel ve işitsel ortamda eğitim verilmesini sağlamak ve öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Cep sinemalarının sadece eğitim amaçlı olarak kullanılmayacağını ve okullarda sinema, belgesel, gölge oyunu gibi etkinliklerin hayata geçirileceğini ifade eden Şenyüz, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimiz cep sineması sayesinde meslek tanıtım CD'leri ve üniversitelerin tanıtım filmlerini de izleyerek lise sonrasında alacakları üniversite eğitimi konusunda fikir sahibi olacak, bilinçli tercihler yapacak. Seçilen okullardaki öğrenci ve veli profili dikkate alınarak öğrencilerin ve velilerin sorumluluk ve bilinç düzeylerini arttıracak filmler gösterilecek.

Öğrencilerimiz ders yoğunluğundan kaynaklanan streslerini cep sinemasıyla atacak. Ayrıca öğrencilerimizde sinema kültürü oluşacak. Gençlerimizin sözsel, işitsel ve görsel zekaları gelişecek. Cep sinemaları hem öğrencilerimizin derslerine katkı sağlayacak hem de onları kültürel ve sanatsal etkinliklere yöneltecek.''

''GÖÇLE GELENLERİN KENT HAYATINA UYUMU''

Şenyüz, projeyle Gaziantep'e çeşitli sebeplerle farklı illerden göçle gelen ve kırsal semtlerde oturan düşük gelirli ailelerin ve çocuklarının kent hayatına uyma sürecine katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Projenin çocukların suç işleme riskinin azaltılması ve olumsuz davranışlar edinmelerini engelleyerek sosyal hayata uyumlarını sağlamasını amaçladıklarını dile getiren Şenyüz, şunları anlattı:

''Okullarda kurulacak olan cep sinemalarının varlığı bir taraftan öğrencileri kültür ve sanat etkinliklerine yönelterek olaylara bakış açılarının değişmesini sağlayacak diğer taraftan da derslerine katkı sağlayıp motivasyonlarını arttıracak. Sosyal Destek Programı kapsamında hazırladığımız projenin bütçesi 130 bin lira.''