BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meteorolojiden doğu'yu ısıtacak haber

Türkiye'nin bir tarafı sıcak ve güneşli günlere yelken açarken doğuda dondurucu soğuklar devam ediyor. Ancak bu uzun sürmeyecek.

Abone ol

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Sıcaklık yarından itibaren 4-5 derece artacak.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının etkisi altındaki bölgede, özellikle gece yaşanan hava sıcaklıklarında ani düşüş oldu.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 11, Erzurum'da 10, Kars ve Ağrı'da 8, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 2 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise Ardahan'da eksi 3, Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ağrı'da 6, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 11 derece olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarında, yarından itibaren 4-5 derecelik bir artış olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, bölgede yüksek kesimlerde bulunan bazı köylere kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Bölge illerinden Ardahan'da 4, Bingöl'de 3 ve Erzurum'da 1 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdarelere bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.