BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Şopar açılımı

Başbakan Erdoğan gündeme ilişin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köşe yazarları yine başbakanın hedefindeydi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan köpek anlamına gelen şopar kelimesinin kullanılmasını saygısızlık olduğunu belirtti.

"100 bin kaçak Ermeni sınır dışı edilebilir" sözü Erdoğan'ın özür dilemesini isteyen yazar Cengiz Çandar'a tepki gösteren Erdoğan "Biz kimden özür dileyeceğimizi iyi biliriz. Sen kimin avukatısın. Doğrunun avukatı ol yanlışın değil" diye konuştu.

Uluslararası medyaya da çatan Erdoğan, "Özellikle uluslararası basında sözlerimdeki kaçak kelimesi kaldırılarak bir infial oluşturulmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Devlet adına Roman vatandaşlardan özür dileyen Erdoğan gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği paketinin medyaya ulaşacağını belirten Erdoğan, muhalefet partilerinin kapısını haftaya çalacaklarını açıkladı.

Roman açılımından Anayasa değişiklik paketine, 100 bin Ermeni polemiğinden ulaşım ücretlerini protesto edenlere kadar bir çok konuda önemli mesajlar verdi. Erdoğan Aytaç Durak tartışmalarına da katıldı.. MHP'ye ince eleştiriler yöneltti.

Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu:

ROMAN VATANDAŞLARI KAÇAK ERMENİLERLE MUKAYESE EDENLER VAR

Roman vatandaşlarla tarihi bir buluşma gerçekleştirdik. Yaklaşık 13 bin roman vatandaşı ile Abdi İpekçi'de buluştuk ve coşku bir an eksilmedi. Bazı köşe yazarları romanlarla kaçak olan ermenilerle mukayese ediyorlar. Bu bir defa Roman vatandaşlara saygısızlıktır. Bunun yanında Ermeni vatandaşım var. Onlara da saygısızlıktır.

DEVLET ADINA ÖZÜR DİLİYORUM

Eğer özür dilenmesi gereken varsa ben devlet adıma Roman vatandaşlardan özür diliyorum. Şahsım adına değil benim her zaman ilgi ve alakam vardır. Roman vatandaşlarım ülkenin azınlıkları değildir, ülkenin asli unsurudur. Benim Kürt kökenli vatandaşım azınlık değil bu ülkenin asli unsurudur. O salonda gözyaşı vardı. İlk kez değer verilmiş olmanın sevincini umudunu yaşıyorlardı.

BİRBİRİMİZİ ANLAMA ÇABASI GÖSTERİYOR MUYUZ?

Birbirimizi gerçekten anlama çabası gösteriyor muyuz? Bizim bu sürecimizi sadece Kürt kökenli vatandaşlarla çerçevelemek isteyen mihraklar var. Bu süreç tüm sorun alanlarını kapsayan süreçtir. Çok daha farklı sorun alanına gireceğiz. İşsizlik rakamı yüzde 13.5 çıkınca bazıları zil takıp oynamaya başladı. Mart Nisan ile birlikte azalmaya başladığını göreceğiz.

SÜNNİ VATANDAŞLARIN BAL GİBİ SIKINTISI VAR

Herkes şapkasını önüne koysun ve bir an önce öteki gibi düşünsün. Köy boşaltmanın olağanüstü halin nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışın. Bu ülkede Alevi olmak ne demek. Onları da anlamak gerek. Alevi vatandaşın sıkıntısı var da sünni vatandaşın sıkıntısı yok mu bal gibi var? Onların da mağduriyetlerinin giderilmesi lazım.

BEN ONLARLA BÜYÜDÜM

Toplantı sonrası dönüş yolunda karayollarında istasyona romlan vatandaşları almamışlar. Şimdi buna dayanarak hayırlı bir iş başlatan iktidara faturayı kesiyorsun. Roman olsanız ne denli farklı sorunları görürsünüz. Ben onlarla büyüdüm. Ben onlarla komşuydum biliyorum. Dillerini çok iyi anlarım. Kısacası damdan düşeni bilirim. Ama konuşanlar damdan düşmedi. Fark burada.

ERDOĞAN ŞOPAR KELİMESİNE NEDEN TEPKİ  GÖSTERDİ? SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN

[PAGE]


ŞOPAR KELİMESİNE TEPKİ 

Çingene kelimesinin nasıl olumsuz anlamlarda kullanıldığını göreceksiniz. Şopar aynı zamanda köpek demek. Bu denli saygısızca bu toplumda değerlendirenler olmuşur. Etnik grubun aşağılanması insani olabilir mi? Bizim inancımızda arabın aceme acemin araba üstünlüğü yoktur.

TERÖRİST BAŞI ÖZGÜRLÜK ADRESİ DEĞİL

Yarın sahne ve gösteri sanatçılarına açılımı anlatacağız. Görüş ve önerilerini alacağız. Bu nevruz farklı bir nevruz olsun. Terör örgütünü adres ve barışın adresi olarak göstermesini kendilerini inkar olacağını hatırlatmak isterim. Terörist başı özgürlüğün adresi değildir.

DEĞİŞİM İSTEMEYENLER AÇIKÇA SÖYLESİN

Anayasada kısmi değişiklik çalışmasıyla ilgili belli bir noktaya gelindi. Kısmi olarak bir anayasa değişikliği hiç tartışmasız gönül bunu kapsamlı yapmak ister ama diğer siyasi partilerin hiç mi hiç yakın olmadıklarını görüyoruz. Sadece bir geçici maddeyle bunu bitirelim diyenler de var. Değişiklik ülkenin ve milletin beklentileri doğrultusunda şekillenmiştir. Yıllar boyunca gecikmiş reformları artık Türkiye yapmak zorundadır. Türkiye bir anayasa değişikliğini gerçekleştirecek bir parlamentoya sahiptir. Ben muhalefetin bu noktada sağduyulu davranacağına inanıyorum, inanmak istiyorum. Değişim istemeyenler varsa bunu açıkça ortaya koysunlar.

BUGÜN TASLAK MEDYAYA ULAŞACAK

Bugün arkadaşlarım bu taslak çalışmayı muhalfete, stk'lara, medyaya ulaştıracaklar. Sonra da arkadaşlarımız haftaya görüşmeye başlayacak, kendilerini ziyaret etmek suretiyle onların nereleri eleştiriyorlar, bunları alacaklar.

CHP BOLU İL BAŞKANININ İMAMLARA YOLLADIĞI MEKTUP

Cami kışla ve yargıya siyasetin sokulmaması konusunda CHP de bizim kadar hassa olsun. Bize çuvaldızı batırmadan önce kendilerine iğneyi batırsınlar. CHP Bolu İl Başkanı Bolu'daki imam ve müzezinlere mektup gönderiyor. Yaşananlara kayıtsız kalmayın diye.. Baykal her konuşmasında Anayasa'nın 138. maddesini çiğniyor ancak yargı buna sessiz kalıyor. Lütfen kışla, cami ve yargıya siyaset sokmayın. Biz yapmıyoruz, siz de yapmayın. Baykal umarım tarih derslerini hızlandırır ve bugünün Türkiye'sine gelir.

AZINLIKLARA BAKIŞIMIZ BELLİ

Tarihi aydınlatmak isteyenler girerler arşivlere akla karayı orada görürler. Süreci zora sıokacak her türlü girişimin bedeli ağır olacak. Bu bedeli biz değil süreci zora sokanlar öder. Göreve geldiğimizden bu yana hava yolu trafiğini başlatmak oldu. Köşe yazarları önce Türkiye'nin avukatı olmalı. Van gölünde Akdamar kilisesini birilerinden talimat alarak restore etmedik. Göremezsiniz. Ermeni vatandaşlarla hiç bir sorunumuz olmamıştır.

KAÇAK KELİMESİNİ KALDIRARAK İNFİAL UYANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ülkemdeki kaçak Ermenilerle ilgili ifadem ulasal ve uluslararası basında maalesef tamamen art niyetli yaklaşımla kaçak kelimesi atılarak kullanılıyor. Ermeniler'i sınır dışı etmekle kaçak Ermeniler'i sınır dışı etmek arasında fark vardır. Özellikle uluslararası basında sözlerimdeki kaçak kelimesi kaldırılarak bir infial oluşturulmaya çalışılıyor.

SEN KİMİN AVUKATISIN

6-7 Eylül olaylarının çok büyük hata ve provokasyon olduğunu da ben söyledim. Bana özür dileyin tavsiyesinde bulunanlara da söylüyorum: Biz kimden özür dileyeceğimizi iyi biliriz. Sen kimin avukatısın. Doğrunun avukatı ol yanlışın değil. Dürüst olanı yapmaya mecburuz.

İSRAİL'E SERT TEPKİ

Gazze'de insanlık dramı devam ederken hani köşe yazarlarından ses? Ciddi manada yaklaşım yok. Konuşmasak, iyi geçinsek, o zaman varlık sebebini inkar ediyorsun. 780 bin kilometrekarelik anlayışa sığan bir başbakan değiliz. Doğu Kudüs'e 1600 konut inşası asla kabul edilebilir değildir. 1967 anlaşmalarını inkardır. İsrail'in taktiği bir geri iki ileri. Böylece Filistin'in yok edilmesi planlanıyor. Eğer bir yerde zulüm varsa Türkiye olarak biz orada yokuz. Bunu açıkça söylüyorum.

AKILLI OLUN AKILLI

Halk otobüslerine karşı tutundukları tavırlar. Otobüsler bedava olacakmış dünyanın neresinde var böyle bir şey. Maaş almaya gelince maaş beğendiremezsin. Komünist düşünce var ya onları yaşadıkları ülkeyi iflas ettirdiler, bizdeki komünistler hala kurtulamadı. Bunlar milletten yana değil illetten yana.. Milletten yana olanlar Ankara'da otobüs boyar mı cam kırar mı? Akıllı olun akıllı. Bununla bir yere varılmaz. Yoksulluk var ama 17 milyon olan yoksul sayısı 12 milyonun altına indi. Onlara elinizi siz uzatacaksınız. Onların derdini minimize eden biz olacaksınız. Benim belediye başkanlarım meclis üyelerim kadın kolların gençlik teşkilatım olacak.

AYTAÇ DURAK

Bu beyefendiyi neden aday yapmadık tekrar? Aferin iyi yapmışsın. Görüyorsunuz, ne kadar isabetli bir adım attığımız ortada mı? Niye? Her şeyden önce bir insan, genel başkanıyla konuştuğu zaman o sözünü tutmuyorsa, yani doğru konuşmuyorsa, doğru hareket etmiyorsa, onun Ak Parti çatısı altında yer olamaz.  Daha biz o anda dedik, kusura bakma seninle yollarımız ayrıldı. Sonra CHP’de kabul etmedi, sonra gittiği yer MHP. Ak Parti ve CHP’nin reddettiği kişiyi MHP aday gösterdi. Şimdi MHP hatayı telafi etmeye çalışıyor.  Güya buradan da dürüstlük örneği vermeye çalışıyor. Bunu sorsana bize. Acaba neden tekrar aday yapmadık