BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TÜBİTAK derecesi ek puan getiriyor

TÜBİTAK tarafından düzenlenen araştırma projesi yarışmasında dereceye girenlerler üniversiteye girişte ek puan kazanacak.

Abone ol

TÜBİTAK(Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) tarafından Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projesi yarışması düzenleniyor. Türkiye çapında düzenlenen yarışmanın Kayseri Bölgesi(Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat) ayağı 22-26 Mart tarihleri arasında Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Yarışmaya yönelik açıklamalarda bulunan TÜBİTAK Kayseri Bölge Müdürü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, "TÜBİTAK tarafından öğrenime devam etmekte olan öğrencileri fen ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, araştırma yeteneklerini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla; Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve tarih dallarında her yıl Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmaları düzenlenmektedir.

2010 yarışmaları için Kayseri Bölgesini oluşturan Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat illerindeki okullarımızdan toplam 290 proje başvurusu yapılmış ve geçen yıl sunulan proje sayısına göre yüzde 121 artış sağlanmıştır. Bu projelerden toplam 97 proje bölge sergisine davet edilmiştir. Bu sergide Ankara'da yapılacak olan final sergisine gönderilmek üzere 14 adet proje seçimi yapılacaktır" diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE EK PUAN

Ankara'da yapılacak olan final sergisinde dereceye girenlerin, üniversitelere giriş sınavında bir defaya mahsus olmak üzere ek puan alacaklarını söyleyen Yalçınöz, "Proje kapsamında 22-26 Mart tarihleri arasında Melikşah Üniversitesi'nde proje sergisi yapılacaktır. 22 Mart 2010 Pazartesi günü saat 12:00'de sergilenecek projelerin sahibi öğrenciler salona gelerek hazırlık yapmalarıyla başlayacak ve 26 Mart 2010 Cuma günü yapılacak olan ödül töreniyle Bölge yarışması son bulacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.