BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da akademik oda dayanışması

Yeni seçilen İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri "Daha sağlıklı ve yaşanılır bir Bursa" için diğer odaları ziyaret etti.

Abone ol

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, “Akademik odalar ile birlikte, Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışacağız” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, diğer akademik odalar ile ilişkilerin güçlendirilmesi adına yeni seçilen yönetimlere ziyaretler düzenliyor. Bu kapsamda ilk olarak Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret eden İMO Yönetim Kurulu Üyeleri, diğer odalara da ziyaretler gerçekleştirerek güçlü bir akademik oda dayanışması yaratmayı hedefliyor.

Akademik odalar arasında ilk olarak Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yeni yönetim kurulunu ziyarete geldiklerini söyleyen İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, yeni dönemde Mimarlar Odası ile önemli çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını belirtti. Mimarlar ile inşaat mühendislerinin birbirine yakın meslek gurupları olduklarını kaydeden İMO Bursa Şubesi Başkanı Şahin, meslek kanunlarının iyileştirilmesi ile birlikte mimar ve mühendislerin haklarının yasal güvenceye alınması gerektiğini belirtti. TMMOB’un yarım yüzyıllık yasaların arkasına sığınarak teknik insanların sorunlarını ve isteklerini görmezden geldiğini belirten Başkan Şahin, meslek yasalarının iyileştirilmesi için Genel Merkez düzeyinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara mühendis kökenli 27 milletvekilini de dahil edeceklerini aktardı. Önümüzdeki aylarda Ankara’da milletvekilleriyle konuyu detaylı olarak konuşacaklarını ve yasanın güncellenmesi teklifini meclise götürmeye çalışacaklarını açıklayan Şahin, güncel ve sorunlara çözüm üreten yasalar istediklerini vurguladı.

İMO olarak kent sorunlarının çözülmesi adına çok sayıda temaslarda bulunduklarını ileten Şahin, diğer meslek odalarının da katılımıyla meslek odalarının kent üzerindeki söz haklarını arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaya, “Sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz ortak”

Mimarlar Odası’nın ilk konukları oldukları için İMO Yönetimi’ne teşekkür eden Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, mesleki sorunların yanı sıra kent sorunlarına bakış açılarının da aynı olduğunu dile getirdi. Bursa Akademik Odalar Bileşkesi (BAOB) Yerleşkesi altında bundan böyle birlikte çok sayıda çalışmaya imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Şube Başkanı Kaya, “Bursa için ortak hedeflerimiz var. Bizler aynı sektöre hizmet eden iki meslek odası olarak kentimizin sorunlarına da aynı duyarlılıkla yaklaşıyoruz. Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için birlikte projeler üretip, başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Bursa’nın sağlıklı bir planlamasının olmadığını da sözlerine ekleyen Nizamettin Kaya, TMMOB Yasaları konusunda da İMO ile aynı görüşleri paylaştıklarını vurguladı.

Makine Mühendisleri ile ortak çalışmalar yapılacak

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni de ziyaret eden İMO Bursa Şubesi, seçimlerde gösterdikleri başarı için oda yöneticilerini tebrik etti. Yeni dönemin kendileri ve makine mühendisleri için hayırlı olması dileklerinde bulunduklarını ifade eden İMO Bursa Şubesi Başkanı Şahin, ilerleyen dönemlerde iki odanın ortaklaşa çalışmalar yapabileceğini söyledi.

Odalarına yapılan ziyaretten dolayı mutluluk duyduklarını aktaran Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Martı ise üyelerin ve Bursa’nın sorunları için çalışmalar yapacaklarını ve diğer meslek odalarıyla ilişkilerin güçlendirilmesi adına temaslarda bulunacaklarını ifade etti.