BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şehit cenazesinde CHP'li vekile şok protesto

Daha önce katıldığı şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, bugün katıldığı cenaze töreninde protesto edildi.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesinde önceki gün operasyon hazırlığındaki tankın manevrası sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu, Balıkesir’in Edremit ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Mutlu, 3 gün önce mahalle arkadaşı Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil'in yanına, Edremit Şehitliği'ne defnedildi.

Balıkesir'de Şehit Uzman Çavuy Alcan Özdil'in cenaze töreninde bir grup vatandaşın yumruklu saldırısına uğrayan CHP Milletvekili Mehmet Tüm, bu kez de Uludere'de şehit düşen Özcan Mutlu'nun cenaze törenine katıldı.

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ GÖSTERDİLER

Cenaze töreninde bir grup vatandaş CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Senin yerin burası değil. Şehidi kirletme, git buradan" diye bağırdı. Tüm'ün korumaları araya girerken, gerginlik büyümeden önlendi.

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun cenazesi Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’na getirildi. Kısa bir süre önce nikahlanan ve düğün hazırlığında olan Mutlu'nun cenazesi, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen yakınları ve Edremitliler tarafından karşılandı. Mutlu'nun bayrağa sarılı tabutu cenaze aracına konularak, konvoy eşliğinde İkizçay Mahallesi'ne götürüldü. İlk yaşadığı sokağa getirilen şehit için burada helallik alındı.