BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  GÜNCEL

Sahte teğmen dolandırıcılıktan gözaltında

Kendisini askeri pilot olarak tanıtan ve bugüne kadar adı çok sayıda dolandırıcılık olayına karışan "Üsteğmen Ziya" olarak tanıtan Ziya Selim Tansu, İstanbul'da gözaltına alındı.

Abone ol

Polisin aylardır peşinde olduğu sahte teğmen nihayet İstanbul'da yakalandı. Hakkında 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve sanal alemde kendini "Üsteğmen Ziya" olarak tanıtan Ziya Selim Tansu, bu kez de lüks saat markalarını sahte paralarla satın alarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Lüks sitede polisi kapıda görünce 9. kattaki dairesinden yan dairenin balkonuna atlayıp kaçmaya çalışan cezaevi firarisi Tansu'nun değişik suçlardan 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, 23 sahte para dolandırıcılığına karıştığı ve çeşitli suçlardan 37 aranması bulunduğu belirlendi.

SAHTE PARALARLA DOLANDIRDI

İnternettte Rolex saatlerini satışa çıkaran onlarca kişi, saatleri satın alan kişinin sahte para verdiği şikayetleri üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler yaptıkları araştırmada tanıdık bir isimle karşılaştı.

Ziya Selim Tansu daha önce de Antalya'da dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Tansu'nun kendisini pilot olarak tanıtarak lüks bir yaşam sürmesi, Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı Leonardo Di Caprio’nun başrölünü üstlendiği “Catch Me if You Can” (Sıkıysa Yakala) filmini hatırlatmıştı.

Tespit ettikleri kişi, geçmişte sosyal paylaşım sitelerinde “Üsteğmen Ziya” adıyla profil açıp maddi durumu iyi genç kızları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ziya Selim Tansu'dan(40) başkası değildi. Tansu, bu suçlamaların dışında, cezaevi firarisiydi. Çeşitli suçlardan hakkında 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, 23 sahte para dolandırıcılığına karıştığı, değişik suçlardan 37 aranma kaydı bulunduğunun anlaşılması uzun sürmedi.

9. KATTAN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Ekipler yoğun bir çalışma içine girdi. Tansu'nun Esenyurt, Koza Mahallesi Atatürk Bulvarı Dumankaya Modern Vadi Sitesi A-4 Blok Daire 51'de A.D adına düzenlenmiş sahte kimlikle kaldığı istihbaratı alındı. Mali Şube ekipleri, site içinde önlem aldı. Tansu ve eşi Ç.T akşam saatlerinde lüks bir otomobille siteye gelerek 9. kattaki dairelerine çıktı. Savcılıktan alınan izinle daireye operasyon düzenlendi.

Polisi kapıda gören Tansu, balkona kaçtı. Buradan yan dairenin balkonuna atladı. Polislerde peşinden atlayarak Tansu'yu yan dairenin balkonunda yakaladı.

Bir dönem pilotluk yaptığı için kendisini genelde pilot olarak tanıtan Tansu'nun evinde yapılan aramada, 5 çift sahte plaka, 12 adet sahte ya da çalıntı olduğu değerlendirilen saatler, 1 adet rolex saat sertifikası, üzerinde kendi resmi bulunan 2 sahte kimlik, 300 dolar, 6 in Euro, 6 kaşe, 2 damga ele geçti. Ziya Selim Tansu ve eşi Ç.T gözaltı işlemi yapılarak emniyete götürüldü.