BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  DÜNYA

Seçim çalışmalarına türbeden start verdi

CHP’den adaylığı kesinleştikten sonra Mimar Sinan kabrini ziyaret edip dua eden Sarıgül, "Buradan büyük bir yolculuğa çıkıyoruz. Sinan’ın y...

Abone ol

CHP’den adaylığı kesinleştikten sonra Mimar Sinan kabrini ziyaret edip dua eden Sarıgül, "Buradan büyük bir yolculuğa çıkıyoruz. Sinan’ın yolunda çalışma arkadaşlarım ile birlikte bu şehre güzel eserler kazandırmaya söz veriyorum’’dedi. Sarıgül, cemaat desteğine ilişkin sorulara ise "Bana destek verecek herkese teşekkür ediyorum dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sarıgül, çalışmalarına Süleymaniye Külliyesi içince bulunan Mimar Sinan kabrini ziyaret ederek başladı. Partililerle beraber dua eden Sarıgül, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"Vatandaşlarımızın vicdanlarına sığmayacak, hayrına olmayacak hiçbir projeye imza atmayacağız" diyen Mustafa Sarıgül, "Biz burada Mimar Sinan’ın huzurunda söz veriyoruz. İstanbul’da kültürün sanatın, bilimin, çevrenin ve doğanın kabul etmeyeceği hiçbir projeyi Allah’ın ve Sinan ustanın huzurunda söz veriyorum gündeme dahi getirmeyeceğiz. İstanbul’da işine güvenle giden evine zamanında dönen huzurlu bir İstanbul stresi olmayan bir İstanbul ana hedefimizdir. Ulaşım sorunu 20 yıldır çözülemedi. İstanbul’da ulaşım sorununu biz çözeceğiz. Mimar Sinan’ı özümseyen mimarlarla beraber çalışacağız. Çalışma arkadaşlarımla birlikte mimar Sinan’ın aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Buradan büyük bir yolculuğa çıkıyoruz. Sinan’ın yolunda çalışma arkadaşlarım ile birlikte bu şehre güzel eserler kazandırmaya söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ve çalışanlar arasında hiçbir siyasi parti ayrımı yapmayacağını belirten Sarıgül, "Bana gelen vatandaşa hangi partiye oy verdin diye sormayacağım nasıl yardımcı olabilirim diye soracağım. Bir kez daha söylüyorum. İstanbul Büyükşehir belediyesinde görev yapan hiçbir arkadaşın aşı ve işi ile oynamam. Hiçbir arkadaşı siyasi düşünce ve görüşünden dolayı yerlerinden dahi kıpırdatmam. Benim görevim tütmeyen ocakları huzurlu bir şekilde tüttürmektir" şeklinde konuştu.
Gündeme dair sorulara da yanıt veren Sarıgül, basın mensuplarının Emniyet müdürlüğüne alınmamasına hitaben, ‘‘Ben çok üzülüyorum. Toplumun hiçbir kesiminde haber alma özgürlüğüne önüne set konmaması lazım. Haber alma özgülüğünün önüne set koymak 21. yüzyılda olmayacak bir şeydir. Bugün ben böyle bir olayı konuşmaktan bile son derece üzüntü duyuyorum. Umarım bu yasağı koyanlar yaptıkları hatanın farkına varır ve bu yanlıştan döner" dedi.
Basın mensuplarının, ekibinde yer alan merhum başbakan Necmettin Erbakan’ın akrabası Sabri Erbakan’a soru sormak istemesine Sarıgül, "Ona daha çok soru soracaksınız. Ben kendisi ile uzun yıllardır beraber çalışıyorum. Ben onun bilimsel ve teknik görüşlerinden bugüne kadar çok yararlandım. Bugünden sonra da yararlanmaya devam edeceğim. Sabri Erbakan beyle yol arkadaşı olmaktan son derece mutluyum. Bir çok yol arkadaşımız var ama Sabri Erbakan beyin yeri bizim yanımızda son derece farklıdır. Benim çok önem verdiğim bir dostumdur" diye konuştu.
Sarıgül, Gülen cemaati tarafında desteklendiği iddiaları üzerine, "Ben toplumun her kesimi ile barışık olan bir arkadaşınızım. Ben hiçbir zaman din, dil, mezhep farkı gözetmedim. Ben bölgemde bulunan bütün yurtlara, dershanelere ve eğitim kurumlarına elimden geldiği kadar destek verdim. Ben hizmet için yoldayım. Bu hizmet yolunda bana destek vermek isteyen bütün yurttaşlarıma siyasi parti farkı gözetmeksizin teşekkür ediyorum. Özellikle bana güvenerek aday gösteren CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti meclisine de teşekkür ediyorum" dedi.
Sarıgül, kendinse destek için programa katılan oğulları Emir ve Ömer Sarıgül’ü öperek, "Ben öncelikle evlatlarıma söz veriyorum. Babanızla iftihar edeceksiniz" dedi. Sarıgül, türbe dışında bekleyen vatandaşlarla tokalaştıktan sonra Fatih’ten ayrıldı.
(İHA)