BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Sarpsborg Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi maçı golleri ve geniş özeti

Avrupa Ligi I Grubu beşinci hafta mücadelesinde deplasmanda Norveç ekibi Sarpsborg'u 3-2 mağlup etti ve tur umutlarını sürdürdü. Siyah-beyazlılar mücadelenin ilk 6 dakikasında 2-0 geriye düşerken ikinci yarıda sahne alan Jeremain Lens iki gol bir asistle siyah-beyazlılara 3 puanı getirdi. Avrupa Ligi'nin son haftasında Malmö'yü ağırlayacak olan Beşiktaş, bu galibiyetle bir üst tura çıkma umudunu son maça taşıdı.

Abone ol

Beşiktaş Avrupa Ligi I Grubu 5. maçında 2-0 geriye düştüğü maçta Sarpsborg'u 3-2 mağlup etti ve gruptan çıkma şansını devam ettirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş kalesinde hiç beklemediği iki gol gördü. Maçın henüz 1. dakikasında Sarpsborg Rashad Muhammed ile 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra ise Heintz skoru 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş oyundaki üstünlüğü eline geçirdi. Önce 62. dakikada Lens'in attığı şık golle farkı 1'e indiren siyah beyazlılar ardından 58. dakikada Larin'in yerine oyuna dahil olan Vagner Love'un golü ile skora 2-2'lik eşitliği getirdi. 76. dakikada Sarpsborg Mortensen ile golü buldu ancak maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Maçta son sözü Jeremain Lens söylerken Hollandalı yıldız attığı golle hem 3 puanı getirdi hem de Beşiktaş'ı grupta 7 puanla 2. sıraya taşıdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada orta alandan atılan pasla buluşan Rashad Muhammed, Karius’un önde olduğunu görerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Heintz’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0

7. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Ljajic’in şutunda top kaleciden döndü.

20. dakikada Ljajic’in pasında Adriano’nun ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda kaleci topu güçlükle kornere çeldi.

34. dakikada Lens’in sağ kanattan ortasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Ljajic'in şutunda kaleciyi de geçen meşin yuvarlağı Horn çizgiden kornere çeldi.

62. dakikada sol kanattan Caner'in kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza yayı önünde buluşan Ljajic, pasını Lens'e aktardı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan şutu ağlarla buluştu. 2-1

66. dakikada sağ kanattan Lens'in ortasında altıpas noktası üzerinde Love'ın şutu filelere gitti. 2-2

76. dakikada Sarpsborg Mortensen ile golü buldu ancak maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

90+1. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Lens, topu kalecinin üstünden ağlara yolladı. 2-3

SARPSBORG: 2 - 3 :BEŞİKTAŞ

STAT: Sarpsborg
HAKEMLER: Harald Lechner, Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch

SARPSBORG: Vasyutin- Tveita, Horn, Tamm (Dk. 50 Jorgensen), Thomassen, Nielsen, Zachariassen, Heintz (Dk. 68 Askar), Halvorsen, Muhammed (Dk. 86 Larsen), Mortensen

BEŞİKTAŞ: Karius- Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Adriano (Dk. 78 Fatih), Oğuzhan Özyakup, Ljajic, Lens (Dk.90+2 Erdem), Mustafa Pektemek, Larin (Dk. 58 Love)

GOLLER: Dk. 1 Muhammed, Dk. 6 Heintz (Sarpsborg) - Dk. 62 ve Dk. 90 Lens, Dk. 66 Love

SARI KARTLAR: Ljajic, Fatih Aksoy, Oğuzhan (Beşiktaş)