BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  GÜNCEL

Sami Elvan'dan teröristlere kritik teklif

Yazar Abdülkadir Selvi, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın savcıyı rehin alan DHKP-C'li teröristlere yaptığı teklifleri yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın ayrıntılarını yazdı.

Selvi, bugünkü yazısında Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine pazarlığının bilinmeyenlerini okurlarıyla paylaştı. İşte o yazının ilgili bölüm:

"HEP BERABER DIŞARI ÇIKALIM"

"Rehine olayını ilk duyduğu anda, Berkin’in babası ”Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz” demişti.

Sami Elvan bununla yetinmiyor. Teröristlerle kurulan irtibatta, ”Berkin Elvan’ın babası gelsin içeri alırız” diyorlar. Bunun üzerine Sami Elvan Çağlayan Adliyesi’ne geliyor. Savcımızın rehin tutulduğu odanın hemen yanındaki odaya geçiyor. Şehit savcımızın masasındaki sabit hattan, teröristlerle görüşüyor. Ve çok kritik bir teklifte bulunuyor.

"BENİ REHİN ALIN"

“Ben de sizin yanınıza geleyim. Hep beraber dışarı çıkalım, ”Yüreği yanmış bir babanın çırpınışları bunlar. Berkin Elvan adına eylem yaptığını söyleyenler, Berkin Elvan’ın acılı babasının bu teklifini reddediyorlar. Sami Elvan yılmıyor. Bunun üzerine ikinci bir teklifte daha bulunuyor.” Ben oraya geleyim. Beni rehin alın. Yeter ki savcıyı bırakın”

Bu konuşmadan sonra Berkin Elvan’ın babasını içeri alırlar diye bir umut doğuyor. O yönde hazırlık yapılıyor. Çünkü görüşmeler sırasında bir ara yumuşama oluyor. Doğan bu fırsat değerlendirilmek isteniyor. Arabulucu literatüründe, ”Sempatik kanal” olarak isimlendirilen güç devreye sokuluyor. Berkin Elvan’ın ailesinin avukatı Ebru Timtik ve Şükriye Erden de görüşmeleri yürütüyor. Biraz önce yumuşama belirtisinden söz etmiştim. Bu havadan yararlanmak üzere, bu kez avukatlar Ebru Timtik ve Şükriye Erden telefonun başına geçiyorlar.

Bu arada teröristler çeşitli tekliflerde bulunuyorlar. Bunların içinde sürece yararı olacağına inanılan bazı hususlar, değiştirilmek suretiyle kabul ediliyor, bir kısmı reddediliyor ama diyaloğun kesilmemesine özen gösteriliyor.

TERÖRİSTLERİN İSTEKLERİ

İlk istekleri İstanbul Valisi’nin açıklama yapması oluyor. Diyaloğun yürümesi adına yerine getiriliyor.
İkinci istekleri Berkin Elvan’ı öldürdüğünü iddia ettikleri polislerin canlı yayına çıkarılarak, cinayeti anlatmaları oluyor. Savcının bilgisayarından tespit edip, sicil numaralarını verdikleri polisler üzerine çalışılıyor.

Üçüncü istekleri ise bu polisler Taksim’de kurulacak, ”Halk Mahkemesi” nde yargılanıp cezalandırılması oluyor.

Daha o madde konuşulmadan polislerin hazırlandığı bir anda, avukatların sabit hattan görüşmeleri yürüttükleri bir anda, avukat telefon ahizesini kulağından çekip, ”Kabul etmiyorlar” dediği anda, iki el silah sesi duyuluyor. O anda operasyon için düğmeye basılıyor. Ardından üç el silah sesi daha geliyor. O sırada zaten operasyon başlamış oluyor."