BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Canikli'den 120 bin kişiye iş müjdesi

Nurettin Canikli, İş-Kur üzerinden 120 bin kişinin işe yerleştirileceğini söyledi.

Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İş- Kur üzerinden 120 bin kadronun işe yerleştirileceğini açıkladı. Birkaç hafta içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Canikli, 2002'deki yüzde 44 olan işsizlik oranının yüzde 55 civarına çıktığını, bunun nedeninin ise bugüne kadar çalışmak istemeyen kadın ve gençlerin iş gücüne katılımından kaynaklandığını söyledi.
 
Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli, Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet’in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Hükümetin doğrudan İş-Kur üzerinden 120 bin kadroyu devreye sokacağını söyleyen Canikli, birkaç hafta içerisinde tamamlanacak çalışma sonrası, işsizlik rakamlarının düşeceğini bunların ekonomiye katılım sağlayacağını ifade etti.
 
1,5 MİLYON İSTİHDAM
 
Türkiye ekonomisi 2014 yılında, kötü denen bir dönemde 1,5 milyon istihdam ve yeni iş alanları oluşturdu diyen Bakan Canikli, bir ekonomi için en zor konulardan bir tanesi iş alanları oluşturmak
İstihdam oluşturmak. Avrupa 1,5 milyonluk istihdamı 5 yılda oluşturamaz” dedi.
 
YENİ İSTİHDAM PAKETİ
 
Özel yatırımlara önem verdiklerini ifade eden bakan Canikli,” yatırımların durmaması gerekiyor sürekliliğin sağlanması gerekiyor. Kamu gerekli yatırımları yapıyor ama büyümenin motoru özel sektördür.  Bunları da teşvik etmek gerekiyor. Alınan kararların önemli bir bölümü de özel sektöre yönelik. Yani yatırımcının yatırım maliyetlerini azaltıyoruz.
 
İŞSİZLİK NEDEN YÜKSEK?
 
İşsizliğin yüksek olmasının nedenlerini de açıklayan gümrük ve ticaret bakanı Nurettin Canikli işgücüne katılım oranının sürekli yükselmesine dikkat çekti.”  2002 de işgücüne katılım oranı yüzde 44 civarındaydı şu anda yüzde 55 civarında bunun anlamı şu; toplumun büyük kısmı işgücü piyasasına talep olarak girmiyordu iş aramıyordu, çalışmıyordu, çalışmak istemiyordu o nedenle toplam istihdam oranı yüzde 44’tü. Kadınlar ve gençler iş gücüne katılımı artması bu oranları yüzde 55’e çıkardı.