BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katili öldürüldü mü?

Özgecan Aslan! Türkiye'yi yasa boğan o şok cinayetle ilgili bir iddia bugün sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Abone ol

Mersin'de Özgecan Aslan'ı vahşice öldüren katil zanlısı Suphi Altındöken'in hücresinde ölü bulunduğu bir haber sitesi tarafından haberleştirilince sosyal medyaya bomba gibi düştü. Olayın sosyal medyada büyümesi üzerine açıklama yapan Gaziantep Ceza ve Tutukevi Özgecan Aslan'ın katilinin öldüğü iddialarını yalanladı.

Her gün önemli bir ismi öldüren ve kısa sürede yalanlanan sosyal medyada gün boyunca "Özgecan'ın katili cezaevinde öldürüldü" mesajı paylaşıldı. Cezaevi yönetiminden yapılan açıklamada bu bilginin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. 

Mersin'de 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı minibüsün içinde vahşice katlederek öldüren Suphi Altındöken'in, tutuklu bulunduğu Gaziantep Ceza ve Tutukevi'ndeki hücresinde ölü olarak bulunduğu iddiası sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada bir anda hızla yayılmaya başlayan bu haber kısa bir süre önce Gaziantep Ceza ve Tutukevi yönetimi tarafından yalanlandı. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ın korkunç bir şekilde öldürülmesinin ardından katil zanlısı Suphi Altındöken ve cesetin yok edilmesinde Altındöken'e yardımcı olan iki kişi tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Bir internet sitesi Katil Suphi Altındöken tutuklu kaldığı cezaevinde koşuğunda ölü olarak bulunduğunu iddia etti. Gün boyunca sosyal medyada konuşulan bu dedikodu kısa sürede yalanlandı. Adalet Bakanlığı ve Cezaevi yönetiminden edinilen bilgiye göre Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in özel güvenlikli cezaevinde koğuşunda ve sağlıklı olduğu belirtildi.