BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA

Sabah yazarı CHP'nin kadrolaşmasını yazdı

Sabah yazarı Mahmut Övür, hükümeti kadrolaşmakla suçlayan CHP'nin nasıl kadrolaştığını yazdı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un AK Parti'nin 12 yıllık iktidarında kadrolaştığını iddia ederek verdiği isim listesi gündeme oturdu.

85 kişilik listeyi basın toplantısında açıklayan Koç'a, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'den tepki geldi.

"Bu da CHP’nin kadrolaşması" başlıklı bugünkü yazısında yazar, muhalefette olmasına rağmen CHP'nin nasıl kadrolaştığını örnekleriyle böyle sıraladı:

"İKTİDAR OLSA KİMBİLİR NELER YAPAR?"

"İlk sıraya da Haluk Koç'u koyalım. Geçen yıl, Koç'un oğluyla eski Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler'in kızı evlendi. Yani dünür oldular. CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Koç, hiç vakit kaybetmeden dünürü Deveciler'i yardımcısı yaptı. Yani CHP'de yardımcının yardımcısı olacak başka bir isim yok muydu?
İkinci örnek de Ankara Çankaya Belediyesi'nden... CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partinin yerel seçimlerde aday belirleyen 5'li içindeki en etkili isimlerinden biri. Avukat olan eşi Süheyla Tezcan, iddiaya göre önce Çankaya Belediyesi'ne "istisnai" kadrodan "Özel Kalem Müdürlüğü" kullanılarak sınavsız memur yapıldı daha sonra da avukat kadrosuna alındı. Yani Koç'un dediği gibi "hülleyle."
Aynı şey eski Milletvekili Müslüm Sarı'nın eşi Hatice Sarı için de geçerli. Sarı, önce Özel Kalem Müdürlüğü'ne alındı, sonra da "Yazı İşleri Müdürü" oldu. Üstelik müfettişlere göre 4 yıllık yüksek okul mezunu olmadığı için de bu atama sorunlu. Biraz incelense bu türden onlarca örnek bulunur.
CHP'de bir de siyasi kadrolardaki "akrabalık" sorunu var. Türkiye'nin en "çağdaş" partisindeki şu akrabalık ilişkilerine bakın... Başka partide olsa "aşiretçilik" yapılıyor diye topa tutarlardı.
Nereden başlayalım... İlk sırada İnönü ailesi var. İnönü'nün bir torunu Gülsün Bilgehan milletvekili, öteki Hayri İnönü ise Şişli Belediye Başkanı. Şişli'ye tekrar döneceğim. Rahmetli Turan Güneş'in oğlu Hurşit Güneş milletvekili, kızının kocası Sencer Ayata, partinin genel başkan yardımcısı. Bunlara eski İçişleri Bakanı Orhan Öztrak'ın oğlu Faik Öztrak'ı da ekleyebiliriz.
Şu belediye başkanları da babaları gibi "başkan koltuğuna" oturan isimlerden... Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen Çankaya, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Ahmet Priştina'nın oğlu Levent Priştina, İzmir Buca, eski Ereğli Belediye Başkanı'nın oğlu Hüseyin Akpınar da Karşıyaka Belediye Başkanı yapıldı.
O koltukları dolduracak başka CHP'li yok muydu? Bu tür uygulamada Şişli Belediyesi'nin özel bir yeri var. Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül babasının koltuğuna oturmak için meclis üyesi oldu. Şimdi İnönü'nün oğluyla "makam" kavgası veriyor. Hikmet Çetin'in oğlu Beşiktaş'ta, İstemihan Talay'ın oğlu ise Şişli'de Belediye Meclisi üyesi.
Bir CHP'li durumu şöyle özetliyor: "CHP muhalefette bunları yapıyor. İktidar olsa kim bilir neler yapar."