BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan son dakika 3 şehit açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Ceylanpınar'da 3 askerin şehit olmasıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı

Abone ol

Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar'da dün gece 3 askerin şehit olmasıyla ilgili olayın nedeni belli oldu.

Gece gelen ilk haberlerin ardından 3 askerin Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit oldukları bilgisi güçlenmişti. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamayla olayın sınır ötesinden bir saldırı değil, bir askerin diğer iki arkadaşını vurup intihar etmesi sonucu gerçekleştiğini duyurdu. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan son dakika Ceylanpınar açaklamasında şöyle denildi:

Açıklamada, "Ceylanpınar'daki olay bir terör saldırısı değil. Bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesidir" denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaptığı açıklamada, "Tüm bulgular olayın cinnet olduğunu gösteriyor" dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de yaptığı son açıklamada, "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde. Otopsi ardından askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler. Dün geceden beri yaptığımız tetkik, araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultusundadır" dedi

genelkurmay-baskanligi-son-dakika-ceylanpina-3-sehit-aciklamasi.jpg

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dün gece 3 asker şehit oldu.

Saat 00.30 sıralarında meydana gelen olaya ilişkin ilk bilgiler, askerlerin Suriye tarafından açılan ateş soncu şehit oldukları şeklindeydi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de olayı doğrulamış, ancak nedeni hakkında araştırma yapıldığını söylemişti.

Jandarma ekiplerinin sabah saatlerinde olay yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, askerlerden birinin nöbet kulübesinde cinnet getirdiği ve iki arkadaşını öldürerek intihar ettiği bilgisine ulaşıldığı kaydedildi. Askeri kaynaklardan alınan bu bilgi, Genelkurmay Başkanlığı'nca da doğrulandı. 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ceylanpınar 1'nci Hudut Bölüğüne ait Boztepe askeri hudut karakolundaki olayda şehit düşen askerlerin kimlikleri açıkladı. Şehitlerin isimleri şöyle;

-Ramazan Yel,
-Kadir Yıldız
-Umut Aslan

Şehit olan askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü.