BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Nazlı Ilıcak'tan Ali Babacan'a uyarı

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, 'rüşvet örgütünün korktuğu isim' olarak nitelediği Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı köşesinden uyardı.

Abone ol

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, 17 Aralık soruşturmasında Ali Babacan ile Mehmet Şimşek’in de adı geçtiğini belirterek, "Onlardan, rüşvete karşı duruş sergileyen, rüşvet örgütünün korkup çekindiği bakanlar olarak söz ediliyordu" dedi.

Adı yolsuzluk iddialarıyla anılan bazı bakanların Yüce Divan'a gönderileceğini belirten Nazlı Ilıcak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı da uyardı: "Babacan ya da Şimşek’in rüşvetle ilgisi olmadığı ortada. Ama bu yolsuzluğun üzerinin kapatılmasına göz yumarlarsa, hiçbir sorumluluk taşımayacaklarını mı sanıyorlar?"

Nazlı Ilıcak'ın 'Yüce Divan’a doğru…' başlıklı yazısı şöyle:

RIZA SARRAF NE OLACAK?

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun, bazı bakanları Yüce Divan’a yollayacağından söz ediliyor. O zaman Rıza Sarraf ne olacak? Savcı Ekrem Aydıner, onun hakkında takipsizlik kararı verdi; hatta yurtdışına çıkma yasağı bile yok. Diyelim, rüşvet aldığı iddia edilen bakanlar Yüce Divan’da yargılanacak. Peki rüşvet dağıttığı ileri sürülen kişi, eli kolu serbest mi dolaşacak? Yurtdışına kaçarsa kim hesap verecek ya da bakanlar “rüşvet”ten değil sadece “görevi suistimal etmekten” dolayı mı sorumlu tutulacaklar? O takdirde, kayıtlara geçen ve görüntüleri yayınlanan rüşvet paraları nasıl izah edilecek?

ALİ BABACAN VE MEHMET ŞİMŞEK'TEN KORKUYORLARDI

Bakanlar Yüce Divan’a gönderilirse, açıklanması gereken bir başka husus daha var. Yolsuzluğu takip eden polisleri siz “darbeci” diye nasıl cezaevine yolladınız? Geçenlerde darbe suçlamasıyla tutuklanıp sonra da serbest bırakılan komiser Hüseyin Korkmaz bir TV kanalında konuştu: “17 Aralık soruşturmasında, sadece Çağlayan, Güler ve Bağış’ın değil, Ali Babacan ile Mehmet Şimşek’in de adı geçiyordu. Onlardan, rüşvete karşı duruş sergileyen, rüşvet örgütünün korkup çekindiği bakanlar olarak söz ediliyordu. Eğer hükümete karşı darbe tertiplenmişse, neden sadece 3 ya da 4 bakan hedef alınsın? Demek hem lehte hem de aleyhteki deliller toplanmıştır.”

BABACAN GÖZ YUMARSA...

Babacan ya da Şimşek’in rüşvetle ilgisi olmadığı ortada. Ama bu yolsuzluğun üzerinin kapatılmasına göz yumarlarsa, hiçbir sorumluluk taşımayacaklarını mı sanıyorlar? Suskun kalmanın da faturası vardır.