BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeğeninin düğüne giden Bekaroğlu'na büyük şok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni E.O, kendi düğününde, ‘sahte nikah’ kıydırmaktan gözaltına alındı.

Abone ol

Bekaroğlu’nun da katıldığı törenin ardından polis merkezine götürülen çift, serbest bırakıldı. Öte yandan Üsküdar Belediyesi, sahte nikahla evlenen E.O. ile A.G.’nin nikahını kıyan şahsın belediye nikah memuru olmadığını açıkladı.

İddiaya göre, E.O ile A.G bir süredir birlikteydi. E.O, A.G’nin çocuklarından dolayı eşinden ayrılamayacağını bildiği için her şeyi göze aldı. İkili, duruma çözüm bulmak için oturup birlikte bir plan yaptı.

AĞABEYİNİN KİMLİĞİNİ KULLANDI

İkilinin planına göre, A.G, bekar olan ağabeyinin kimlik bilgileri ile sahte evraklar düzenledi. Ardından bu belgelerle nikah dairesine giderek evlendirme memuruna başvurdu. Kendisine ait fotoğrafın dışında ağabeyinin kimlik bilgileri ile önce nüfus kayıt örneği, ardından nüfuz cüzdanı ve sağlık raporu alan A.G, resmen başvurusunu yaptıktan sonra nikah için gün aldı.

NİKAH TÖRENİNE BEKAROĞLU DA KATILDI

Nikaha sayılı günler kala davetiyeleri bastıran çift, dikkat çekmemek için törenin lüks bir yatta kıyılmasına karar verdi. Tarihler nikah için verilen 6 Aralık’ı gösterdiğinde davetliler Berika isimli lüks yatta toplandı. Davete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte sınırlı sayıdaki davetliler katıldı.

bekar.jpg
Bekaroğlu, sahte evrak olayından haberinin olmadığını söyledi.

GELİNE BİLEZİK TAKAN BEKAROĞLU, ÇİFTİ TEBRİK ETTİ
Törende nikah memuru ile birlikte masaya oturan E.O ile A.G çifti kıyılan nikahla resmen dünyaevine girdi. Törenin ardından takı merasimine geçilirken, nikaha katılan Mehmet Bekaroğlu, yeğeni E.O’ya altın bilezik takarak tebrik etti. Tören diğer davetlilerin takı ve tebrikleri ile sürdü.

POLİS SİVİL KIYAFETLE DÜĞÜNE GİTTİ

Sahteciliği fark eden Nüfus Müdürlüğü, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sivil kıyafetlerle davetli gibi töreni izledi. Takı merasiminin sürdüğü sıralarda gizlice evrakları inceleyen ekipler, sahteciliği tespit edince harekete geçti. Sahte nikaha el koyan polis, E.O ile A.G’yi davetlilerin meraklı bakışları arasında gözaltına aldı.

GELİNLİK VE DAMATLIKLARLA GÖZALTINA ALINDILAR
Üzerlerindeki gelinlik ve damatlıklarla gözaltına alınan iki şüpheli Çekmeköy Polis Merkezi’ne götürdü. Burada çiftin ifadelerine başvuruldu. Ardından serbest bırakılan çift hakkında ‘sahte evrak düzenlemek’, ‘evrakta tahribat’ ve ‘kamu kurumlarına yanlış beyanda’ bulunmak suçlarından yasal işlem başlatıldı.

BEKAROĞLU: HABERİM YOK
Mehmet Bekaroğlu, yeğeninin düğün törenine katıldığını belirterek, sahte evrak olayından haberinin olmadığını söyledi.

NİKAH MEMURU DA SAHTE
Üsküdar Belediyesi sahte nikahla evlenen E.O. ile A.G.’nin nikahını kıyan şahsın belediye nikah memuru olmadığını belirterek, nikahta Üsküdar Belediyesi’nde görevli evlendirme memurunun isminin kullanıldığını fakat görüntülerdeki şahsın belediyeyle ilgisi olmadığını açıkladı.
Üsküdar Belediyesi, CHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni E. O.’nun A. G. ile yaptığı sahte nikahta ismi geçen belediye evlendirme memuru Kudret Başalan’ın görüntülerdeki kişi olmadığını belirterek, nikahı kıyan şahsın belediyeyle herhangi hiçbir ilişkisinin bulunmadığını belirtti.
Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Polise telefonla gelen bir ihbar üzerine ortaya çıkan sahte nikahta Üsküdar Belediyesi’nde görevli evlendirme memurunun ismi kullanılmıştır. Görüntülerdeki şahsın belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. CHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni olduğu iddia edilen E. O.’nun A. G. ile yaptığı sahte nikahta, Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde görevli memurumuz Kudret Başalan adı kullanılmıştır. Söz konusu ‘sahte nikah’ın görüntülerindeki memurla belediyemizde görevli kişinin hiçbir ilgisi, alakası bulunmamaktadır.
Üsküdar Emniyet Müdürlüğü ve Üsküdar Evlendirme Dairesi’nden ‘sahte nikah’ törenine dair yapılan incelemelerde, E. O’nun, hali hazırda resmi nikahlı olan A. G. ile aile baskısından kurtulmak için ‘evrakta sahtecilik’ yoluyla sahte nikahı kurguladıkları anlaşılmıştır. E O.’yla evlenmek için abisi A.G’nin kimliği üzerine kendi fotoğrafını yapıştırıp doğum tarihlerinde oynama yaptığı tespit edilen A. G. ve diğer şahıslar hakkında da ‘Evrakta Sahtecilik’ yapmaktan soruşturma başlatılmıştır.”