BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA

Saadetten ilginç Arınç yorumu

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kabine değişikliğinin Saadet Partisi yüzünden yapıldığını söyledi. Arınç'la ilgili de ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

Bursa'da konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabine değişikliğinde Saadet Partisi'nin yerel seçimlerdeki oy artışının etkili olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Bülent Arınç'ın kabineye alınmasına, SP'nin seçim başarısının yol açtığını söyledi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliklerle ilişkin sorularını cevapladı. Kabine değişikliğinin hayırlı olmasını dileyen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 9 yeni bakanla birlikte, tüm bakanların başarılı olmasını istediklerini söyledi.

SAADET'İN OYU YÜKSELDİ KABİNE DEĞİŞTİ

Bakanların, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartlarda, ülkeye hizmet etme şansı bulduğunu belirten Kurtulmuş, "Biz işbaşına gelen bir millet için görev alan bütün arkadaşlarımızın rakip bir partiden de olsa millet adına başarılı olmasını temenni ederiz. Her yaptıkları `doğru' işlerinde 'doğru yapıyorsunuz' deriz ve her yaptıkları yanlışlarda da karşılarına geçeriz. Arkadaşlığımız, dostluğumuz başkadır. Ama sonuç itibariyle millet adına yapacakları yanlışlara da mani olmak için bütün gücümüzle mücadele ederiz" dedi.

Kabinede yapılan son değişiklerde, SP'deki oy artışının etkili olduğunu savunan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin "Bülent Arınç'ın kabineye bu nedenle getirildiği" iddialarını hatırlatması üzerine, "Bir çok siyasi analizci aynı yorumda bulunuyor. Bu kabine revizyonundaki önemli etkilerden birisi, Saadet Partisi'nin almış olduğu önemli seçim başarısıdır" yanıtını verdi.