BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,69
HABER /  SPOR

Barcelonadan orantısız güç

Barnebau'da Barcelona şov yaptı, tarihe geçecek bir galibiyet aldı!.. Real Madrid'i on binlerce taraftarının karşısında evire çevire yendi.

Abone ol

Barnebau'da Barcelona şov yaptı, tarihe geçecek bir galibiyet aldı!.. Dünyanın 1 numaralı derbisinde Barcelona, Real Madrid'i on binlerce taraftarının karşısında evire çevire 6-2 yendi !.. Artık La Liga'da Barcelona'nın şampiyonluğu kaptırması mucizeden ileri bir noktada!..

Ligin bitimine 6 hafta kala rakibinin 4 puan önünde olarak Madrid'e gelen Barcelona, "Asrın takımı" yakıştırmasının ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Dünyanın en iyi takımlarından biri, üstelik de rakip sahada eze eze yenen, 90 dakika boyunca paslaşmaları, asistleri, gol vuruşları ile futbol dersi veren Barcelona, şampiyonluğunu da bir anlamda ilan etmiş oldu.
 
Maçta ilk golü ev sahibi Real Madrid buldu. 14. dakikada Higuain topu Barcelona filelerine gönderirken kafalarda "Real kazanıp şampiyonluk yarışını kızıştıracak mı?" sorusu vardı. Ama kalan dakikalar önce bu soruyu yok etti, ardından da böyle bir Barcelona'yı böyle bir Real Madrid'in yenmesinin mümkün olmadığını gösterdi.
 
18'de Henry ve 20'de Puyol'un golleri Barnebau'yu susturmaya yetmişti bile. Çünkü sadece goller değil sahada oynanan futbol da 90 dakikanın sonunun gösteriyordu erkenden... 36'da Messi farkı 2'ye çıkardığında, Real'in umutları yok olmaya başlamıştı. Barcelona attığının fazlasını kaçırıyor, topu sürekli çeviriyor, Real Madrid'li oyuncular ise topu kapabilmek için kafalarını oradan oraya çeviryordu.
 
Real Madrid herşeye rağmen bir an için ümitlenebildi, ama sadece 2 dakikalığına. Sergio Ramos 56. dakikada topu ağlara gönderip farkı 1'e indirdikten 2 dakika sonra Henry bileti kesti: 4-2
 
Maç başladığından beri futbol oynayan bir takımla rakibinin oynadığı futbolu seyreden bir takımın mücadelesinde ne olacaksa, kalan dakikalarda o oldu. 75'te Messi, 83'te Pique topu ağlara gönderdiğinde Realli taraftarlar tribünü terkediyordu.
 
Bitiş düdüğü çaldığında skorboard'da yazan 6-2'lik sonuç, El Clasico tarihine geçerken, Real Madrid'li oyuncular Barcelonalı futbolcuları kutluyordu sahada... Sadece 6-2'yi değil, şampiyonluğu da kuşkusuz... (LigTV)