BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ramazan sabitlenecek mi diye soran vekil konuştu

Meclis genel kurulunda, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'a, "Ramazan ayını aralık ayına sabitlemeyi düşünüyor musunuz" diye soran MHP'li Ali Halaman İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- 'Ramazan Aralık'a sabitlensin' önerisi dün Meclis'i karıştırdı. Bu önerisinin kulislerde ciddiye alınması üzerine MHP'li vekil İnternethaber'e konuyla ilgili açıklama yaptı.

Diyanet çevresinden ve iktidar kanadından duyum aldığını iddia eden MHP Adana Milletvekili Ali Halaman konuyu Meclis'e taşıdı.

Bozdağ'a, 'Ramazan'ı Aralık ayına sabitleyeceğiniz doğru mu?' sorusunu yönelten MHP'li vekil, konunun yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yaşanan bu ilginç diyaloğa bugün açıklık getiren MHP Adana Milletvekili Halaman, bu soruyu hangi amaçla sorduğunu, o konuşmayı ve nedenlerini İnternethabere anlattı.

İşte Halaman'ın açıklamaları;

 TEPKİ VERDİĞİM İÇİN SORDUM

"Diyanet çevrelerinden ve iktidar kanadından duyduğum bazı şeyler üzerine kendisine bu soruyu sordum ve böyle bir şeyin gerçek olup olmadığını açıklamasını istedim. O da böyle bir uygulamayı düşünmediklerini söyledi."

"Mevcut iktidar zaman zaman değişiklikler yapıyor, biriyle görüşmediğini söylüyor ama görüşüyor, idamı getireceğiz diyor, getirmiyor, dokunulmazlıkları kaldıracağız diyor ama kaldırmıyor. Son zamanlarda da ılımlı müslümanlık ve medeniyetlerin buluşması adına bazı çalışmalar yapıyorlar, reform yapıyor gibi görünüyorlar. Bana da AKP'nin böyle bir çalışması olduğu söylendi ben de denk gelince bu soruyu sordum."

Kendisinin asla böyle bir tarih sabitlenmesinden yana olmadığı ve duyduklarına tepki olarak bu soruyu sorduğunu söyleyen Halaman sözlerine şöyle devam etti:

"Mübarek ramazan ayını değiştirmeyi düşünüyor musunuz diye sordum. Bu sadece bir soru. Benim kesinlikle böyle bir düşüncemin olması mümkün değil. Bu düşüncenin yanlış olduğunu AKP'nin bunu gündeme getirmemesi gerektiğini belirtmek için sordum."


Bozdağ: Rüyada görürsünüz dedi

Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken şaşırtan bir istekle karşılaştı. (Devamı)