BIST 10.347
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.460,16
HABER /  GÜNCEL

Prof. Dr. Osman Özsoy gözaltına alındı

Prof. Dr. Osman Özsoy, Samanyolu TV'de katıldığı bir programda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı

Abone ol

Prof. Dr. Osman Özsoy, Samanyolu TV'de katıldığı bir programda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tehdit ettiği gerekçesiyle Eminönü-Üsküdar Vapuru'nda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Prof. Dr. Osman Özsoy, Samanyolu Televizyonu'nda yaptığı konuşmada "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçunu oluşturabilecek ifadeler kullandığı iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

Prof. Dr. Osman Özsoy, geçtiğimiz yıl Haber7.com sitesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Hükümet-Cemaat çatışmasından sonra rotahaber.com sitesinde yazmaya başlayan Osman Özsoy, sosyal medya hesabında hükümeti eleştiren açıklamalar yapıyordu.

OSMAN ÖZSOY NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Osman Özsoy Samanyolu TV'de canlı yayında 400 bin liralık evinin tapusunu göstererek, "Ben iletişim profesörüyüm. İnsanlık tarihinin ve tüm basın tarihinin, en şerefsiz ve kepaze dönemi yaşanıyor şu anda. Bundan daha kötüsü var diyen varsa, getirsin kaynakları, ona 100 bin lira vereceğim demiştim. Şimdi ise diyorum ki Türk tarihinin yazılı 7 bin yıllık döneminde şu an yaşadığımız dönemden daha alçakça, daha kepazece bir dönem yaşandıysa, getirsinler, 3 kişilik bilirkişi oluşturalım, daha evvelki şu dönem, eğer şu anki kadar kepaze ve ihanet içerisindeyse, bunu ispat ederlerse 400 bin lira değerindeki evimi vereceğim. Tapu burada buraya koyuyorum"

BU SÜRECİ 3-5 YİĞİT ADAM BİTİRİR

"Bakın bu süreci üç beş tane yiğit adam sona erdirir. Biraz daha gitsin böyle onda sorun yok. Ak Parti seçimde yüzde 60 da oy alsa bu dönem ve bu süreç bitmiştir. Herkes bir defa bunu bilsin. Yaşadığımız şeylerin oyla, sepetle sandıkla bir alakası yok. Bu konuda herkes rahat olsun"